Ce cadouri să alegi pentru părinții care își împart timpul între casă și mașină

Dacă ești pe cale să devii unchi sau cineva din familia ta se pregătește să devină părinte, probabil ești mai mult decât entuziasmat de această perspectivă. În loc să alegi hăinuțe, darul adus unor viitori părinți aproape în unanimitate de către cei apropiați, mai bine te-ai orienta către alte daruri, mai practice. 

Nu aștepta până când bebelușul se naște pentru a veni în sprijinul viitorilor părinți. Chiar dacă vei fi tentat să îi întrebi de ce au nevoie, cel mai probabil te vor asigura că situația e sub control și nu vor decât ca cel mic să fie sănătos. Dacă mai sunt una-două luni până când bebelușul va veni pe lume, poți să-i surprinzi pe viitorii părinți cu un dar consistent, dar mai ales util. 

Nu e nevoie de un „baby shower’ pentru a duce cadoul, ci de o zi obișnuită în care să le faci o vizită scurtă, să îi asiguri de tot sprijinul tău și să le duci ceva de care chiar au nevoie. Iată două recomandări de care poți ține cont, pentru a mulțumi un cuplu de părinți activi, care călătoresc adesea cu mașina:

Scaun de mașină

Fără doar și poate, vei ajuta familia cu această opțiune, mai ales dacă îl alegi din timp, încă dinainte de a-și fi achiziționat unul. În alegerea unui scaun auto copii, trebuie să ții cont de foarte multe aspecte, nu este suficient să vezi unul pe internet, să îți placă modelul, să dai un click și să plasezi comanda, mai ales că trebuie ales cu multă responsabilitate. 

Poți să achiziționezi un model destinat grupei 0, care va putea fi folosit până ce bebelușul va împlini nouă luni și va cântări mai puțin de zece kilograme. Dacă vrei să faci o investiție mai mare, poți opta pentru un model de scaun adaptat mai multor grupe, astfel încât părinții să îl poată folosi pe termen lung. 

Asigură-te că e omologat și că sistemul de prindere este compatibil cu mașina părinților, deși, în ultimii ani, se fabrică doar modele potrivite oricărui tip de mașină. Nu-ți imagina că bebelușul va sta cuminte mereu în  scăunel, păstrând ordinea perfectă. După ce va mai creşte un pic, va căpăta o capacitate extraordinară de a murdări totul în jurul lui. Tocmai de aceea, e de preferat ca materialul textil care acoperă scaunul să fie detașabil sau plusează cu o husă uşor de scos şi de pus la loc după spălare.

Masă de înfășat

Chiar dacă este de mare ajutor, din rațiuni financiare, cei mai mulți părinți renunță la a-și achiziționa o masă de înfășat.  Această măsuță le va permite părinților atât să efectueze procedura de înfășare a celui mic, plus procedurile suplimentare:  schimbarea scutecelor și a hăinuțelor, masaj, îngrijire igienică sau gimnastică. 

Cert e că nou-născutul va avea nevoie de un mediu sigur, confortabil, un loc în care să se simtă relaxat, mai ales dacă nu dispune încă de o cameră a lui. În plus, dacă există o astfel de piesă, bebelușul va căpăta tabieturi și o oarecare disciplină, atât cât o permite vârsta. Poți alege dintr-o varietate vastă de modele, potrivite pentru orice gust sau spațiu disponibil. 

Dacă rudele tale locuiesc într-un apartament mic sau călătoresc des, atunci orientează-te către o variantă pliabilă, cu picioare din metal rezistent și blat din material textil. Este discretă, sigură și poate fi luată în vacanțe. 

Dacă există suficient spațiu, poți cumpăra o versiune „2 în 1′, o comodă de înfășat multifuncțională. Practic, e vorba despre o comodă cu sertare în care pot fi așezate lucrurile celui mic, iar masa este situată în partea de sus. Avantajul ar fi greutatea mare suportată, de circa 15 kilograme. Dacă deja e amenajată camera copilului, poți lua una care să se integreze perfect în ansamblu. Dacă nu, alege o masă de înfășat de culoare albă, care este o opțiune foarte bună pentru o varietate de interioare stilistice. 

Indiferent de alegere, important e ca tu să rămâi prezent în viața părinților și să îți arăți disponibilitatea și dorința de sprijin atunci când au nevoie de o pauză. 

Sursă: unsplash.com

(P) Material publicitar reralizat in colaborare cu elefant.ro

Adaugă un comentariu