(P) Ce sunt gandacii de canalizare si cum scapi de acestia

Atat la bloc cat si la locuintele de la tara linistea din casa poate fi perturbata de aparitia unor gandaci de canalizare. Acest tip de gandaci sunt la fel de respingatori ca orice alte insecte care doresc sa-ti invadeze spatiul intim si care de cele mai multe ori isi fac aparitia in numar foarte mare.

Este foarte important sa apelezi la o solutie de dezinsectie imediat ce incep sa isi faca aparitia primii gandaci de canalizare. Oaza de liniste va fi stricata din ce in ce mai des si vei fi iritat de faptul ca acesti gandaci isi vor face un obicei prost de a te vizita din ce in ce mai des.

 

Cum identifici acesti gandaci de canalizare?

Gandacii de canalizare fac parte din familia hydrophilidae in ordinul Coleoptera. De regula sunt de culoare neagra sau maro. Pot sa isi faca aparitia in locuinta ta sis gandaci cu diferite modele dar care au aceeasi forma ovala cu spatele neted. Au antene in clopot si de cele mai multe ori sunt la vedere. Picioarele posterioare sunt turtite si acopeprite cu o franjura de fire de par.

De regula, acestia se diferentiaza in functie de sex. Femela poate avea o lungime de pana la 32 mm, in timp ce masculii pot atinge pana la 25 mm in lungime. Gandacii de canalizare nu pot sa zboare chiar daca lungimea aripilor acopera 3 sferturi din corp.

De regula habitatul lor natural este in apa sau in spatiile umede. Pe timpul noptii sunt atrasi de lumina. Printre alimentele preferate ale acestora se numara algele sau plantele aflate in descompunere. De aceea ii vei gasi de cele mai multe ori in preajma cosului de gunoi din bucatarie.

 

Cum scapi de gandaci?

Cel mai important este sa mentii curate locurile unde depozitezi gunoiul si sa incerci sa inlaturi gandacii cat mai rapid atunci cand ii descoperi in locuinta. Daca numarul acestora este in continua crestere, atunci este necesar sa apelezi la solutiile oferite de o firma de dezinsectie.

Cei de la PestControl-Bucuresti iti stau la dispozitie cu mai multe tipuri de tratamente impotriva acestor daunatori. Una din cele mai bune solutii este tratamentul cu echipamente Ultra Low Volum care aplica solutia potrivita si in cele mai greu accesibile spatii.

Nu trebuie sa neglijezi aparitia unor astfel de daunatori deoarece la prima vedere par inofensivi dar pot fi purtatori de bacterii. Printre acestea se numara Salmonella sau alte afectiuni grave precum hepatita A, holera, intoxicatii alimentare, etc.

In momentul in care isi fac aparitia vei remarca un miros neplacut. Daca sunt mai multi gandaci de canalizare in acelasi loc atunci mirosul de mucegai se va simti puternric. In acest caz, ai nevoie de solutia oferita de firma de dezinsectie pentru a-i elimina definitiv.

Adaugă un comentariu