Cum te pregătești pentru un road trip la munte: 5 sfaturi utile

O călătorie cu mașina este o modalitate distractivă de a străbate țara în lung și-n lat și, în această perioadă, reprezintă și una dintre cele mai sigure metode pentru a te bucura de o vacanță binemeritată. Totuși, înainte de a pleca la drum este important să te asiguri că mașina funcționează așa cum trebuie, dar și că ai pus la punct toate detaliile.

În acest fel nu doar că previi situațiile neprevăzute, dar ai și siguranța că te vei bucura din plin de vacanța pe care ai planificat-o. Iată câteva sfaturi care îți vor fi la îndemână:

Curăță și verifică mașina

Verifică dacă mașina funcționează așa cum trebuie și că nu există niciun risc să apară vreo problemă neprevăzută. Asigură-te că anvelopele nu sunt deteriorate și că sunt potrivite pentru condițiile meteo. Dacă pleci într-o zonă cu zăpadă ține cont că ai nevoie de neapărat de cauciucuri de iarnă și, eventual, lanțuri antiderapante. Dacă vei sta mai mult pe drumuri off-road, optează pentru cauciucuri off-road.

Apoi, verifică farurile, motorul, frânele, bateria, uleiul de motor și lichidul de parbriz. După ce te-ai asigurat că mașina este gata de drum, ar fi ideal să faci și puțină curățenie, astfel încât călătoria să fie cât mai confortabilă și plăcută.

Ia cu tine tot ce ai nevoie

În funcție de sezon și de destinație, există diferite lucruri de care vei avea nevoie. De exemplu, dacă ai în plan drumeții, îți va fi extrem de util un rucsac, în care să ai la îndemână câteva gustări, apă și alte lucruri utile pentru traseele montane. 

În ceea ce privește lucrurile care nu ar trebui să îți lipsească indiferent de destinație, acestea sunt mâncarea, o lanternă, trusa de prim ajutor, încărcător pentru mașină și unul portabil, baterii de rezervă pentru dispozitivele pe care le folosești, o trusă de scule auto, dar și câteva pături călduroase, dacă planifici un road trip iarna.

Ține cont de modelul mașinii

Atunci când pleci într-un road trip, drumul în sine reprezintă un motiv să călătorești. Există numeroase șosele și drumuri care arată fantastic la noi în țară, în ciuda infrastructurii. Însă, tocmai drumul în sine ar trebui să fie un criteriu de care să ții cont pentru a ști dacă mașina cu care călătorești va face față.

De exemplu, unele drumuri de munte nu se află în cea mai bună condiție, motiv pentru care ar fi indicat să mergi cu un SUV de clasă mare. Dacă ajungi pe porțiuni de drum abrupte, ai nevoie de un SUV sau cel puțin de o mașină cu gardă mare la sol. 

Ia în calcul închirierea unei mașini

Așa cum am menționat mai devreme, ar fi ideal ca mașina ta să fie potrivită pentru tipul de drum pe care urmează să îl parcurgi. De asemenea, dacă știi că mașina ta este într-o condiție bună, atunci nu ar trebui să îți faci griji că nu ești pregătit pentru drum. În caz contrar, ai putea opta pentru închirierea unei mașini.

În acest fel vei putea alege o mașină care să fie dotată cu tot ceea ce ai nevoie pentru o excursie fără griji. Trebuie doar să ții ai în vedere faptul că vor crește costurile, așa că trebuie să îți faci bine calculele înainte pentru a vedea dacă ideea este rentabilă.

Nu uita de divertisment

Simplu fapt că folosești radioul mașinii nu este la fel de distractiv sau satisfăcător decât să ai la îndemână propriile metode de divertisment. Dacă vrei să asculți muzica preferată sau un podcast de pe telefon, vei avea nevoie un cablu auxiliar auto. În cazul în care vrei să faci o oprire seara și să te bucuri de un film în aer liber, ia cu tine laptopul. Dacă închiriezi o mașină, asigură-te că dispune de toate tehnologiile necesare.

Așadar, un road trip poate fi o idee bună pentru a te bucura de o vacanță relaxantă. Pune-ți mașina la punct și asigură-te că iei cu tine toate lucrurile de care vei avea nevoie.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Decathlon

Adaugă un comentariu