Deschide-i gustul pentru lectură cu cărți pentru copii atractive

Cărți pentru copii există o multitudine pe piață, care mai de care mai atractive. Însă, copiii din ziua de azi citesc tot mai puțin și preferă tehnologia în locul cărților. Dar, cum nimic nu le dezvoltă imaginația și inteligența mai mult decât lectura, iată cum să procedezi ca să-l determini pe cel mic să citească!

Copiii imită gesturile și comportamentul părinților. Așa că dacă tu și partenerul tău obișnuiți să citiți, cel mic va avea un bun exemplu în acest sens și există toate șansele ca el să îndrăgească lectura. Însă, nu toți reacționează la fel, așa că unii părinți duc muncă de lămurire cu copilul pentru a citi.

Citește-i seara cărți pentru copii

Rutina poveștii de seară este foarte importantă. Gustul pentru lectură se deschide încă din primii ani de viață, când tu ai un rol principal în acest sens. Pune-i la dispoziție cărți potrivite vârstei lui și citește-i în fiecare seară, înainte de culcare, cărți pentru copii.

Alege-i cărți pentru copii cu ilustrații frumoase

Diversifică pe cât posibil ceea ce-i citești și ține pasul cu noile cărți pentru copii și titluri apărute la diferite edituri. Acestea, în urma studiilor de piață făcute, țin cont de preferințele copiilor și ilustrează poveștile astfel încât să le facă atractive pentru timpurile în care trăim. Așa se face că o poveste veche de ani și ani, cu desenele potrivite, va stârni imaginația și-i va atrage și pe copiii care trăiesc în prezent.

Inversați rolurile la citit

După ce copilul a învățat să citească, când este timpul poveștii de seară, inversați rolurile și lasă-l pe el să aleagă și să citească pentru tine. Jocul acesta poate dura o perioadă, apoi încurajează-l să citească singur, înainte de culcare sau atunci când are timp pe parcursul zilei. Astfel, vei putea să te relaxezi și tu cu o carte, alături de el, fiecare citind ceea ce-i place.

Descoperă-i preferințele

Dacă pare că nicio carte nu-i pe placul lui, nu trebuie să renunți la a-l mai face pe copil să citească. Poate este un copil ancorat prea mult în realitate și atunci trebuie să-i iei cărți care prezintă povești din prezent, sau poate are un temperament războinic și atunci poți alege colecții de cărți istorice. Există copii cu spirit aventurier și atunci, potrivite pentru ei sunt cărțile de aventuri. Tu trebuie să-i descoperi preferințele pentru a face mai ușoară alegerea cărților pentru el.

Colecțiile de cărți pentru copii, arma ta secretă

Odată ce i-ai descoperit pasiunile, cumpără-i micuțului cărți potrivite lui. Colecțiile de cărți pentru copii sunt preferatele multora, mai ales că au o continuitate sau o legătură între volume. Ca să nu mai spunem cât de bine stau aranjate pe rafturile unei biblioteci! Poți alege colecțiile de cărți de la Libertatea special concepute pentru copii și vă puteți bucura împreună de o lectură de bună calitate. De exemplu, ‘Mitologia pentru copii’ este o prețioasă colecție de povești ilustrate! Descoperă lumea fantastică a zeilor, eroilor și creaturilor fantastice, împreună cu micuțul tău, în noua serie de cărți: Tezeu și Minotaurul, Calul Troian, Muncile lui Hercule (Partea I), Zeus, regele Olimpului, Prometeu și focul și Muncile lui Hercule (Partea II).

Comandă colecția ‘Mitologia pentru copii‘ și profită și de o reducere de 20-60%!

Adaugă un comentariu

Articole similare