(P) Hidratarea tenului după bărbierit, mit sau realitate?

Hidratarea tenului după bărbierit nu este doar un mit din reclame, ci o necesitate reală.

Subiectul nu este dezbătut prea des de bărbați, însă îl vedem adesea în diferite reclame destinate acestora. Indiferent de metoda de bărbierit pe care o preferi, bărbieritul nu ar trebui să fie stresant și nici realizat în grabă.

Dermatologii sfătuiesc bărbații să pregătească pielea pentru bărbierit, așa cum se întâmpla și când lăsați această activitate în mâinile unui profesionist care va folosi un brici și alte instrumente specifice. Practic, primul pas înaintea bărbieritului este spălarea feței, iar recomandarea specialiștilor reprezintă utilizarea unui săpun natural pentru această acțiune, preferabil unul care conține glicerină.

Se recomandă apoi aplicarea unei creme sau a unui ulei pentru pre-bărbierit. Odată ce a intrat în piele soluția respectivă, se poate aplica și crema de bărbierit, în cazul în care este aleasă o bărbierire cu lamă. Aceasta din urmă trebuie încălzită și clătită în apă caldă înainte de a fi utilizată pentru a asigura rezultate optime.

În cazul în care alegi un bărbierit profesionist într-un salon, acesta durează între 15 și 30 de minute și va asigura un rezultat dificil de obținut în regie proprie. Dar să revenim la bărbierirea în regie proprie, așa cum majoritatea bărbaților aleg să facă de cele mai multe ori. Odată finalizată bărbierirea, este indicată clătirea repetată a feței cu apă rece, pentru a închide porii și a reduce inflamația.

Din păcate, de cele mai multe ori, simpla clătire a feței după bărbierit nu este suficientă, așa că este necesară și o soluție de hidratare.

În acest sens, specialiștii angajați de Laboratoarele Fiterman propun un balsam protector după ras cu Vitamina A și Zinc. Balsamul protector după ras Canabis are ulei din semințe de cannabis și este formulat pentru a a asigura calmarea și îngrijirea pielii. Balsamul oferă calmarea iritațiilor pielii după bărbierire și favorizează procesele de vindecare. Balsamul are un parfum subtil pentru o senzație de prospețime.

Adaugă un comentariu