Locuri de munca in Bucuresti: De ce ar trebui sa iti schimbi locul de munca acum, chiar daca iti e bine

 Schimbarile sunt dificil de gestionat, insa, de cele mai multe ori, sunt obligatorii. Pentru o dezvoltare personala si profesionala, expertii in recrutare spun ca schimbarea jobului este necesara. Daca esti dintre cei care se simt confortabil la locul de munca si nu ai planuri legate de o schimbare in cariera, iata cateva recomandari facute de specialistii in resurse umane.

 

Poate nu esti tentat sa te uiti pe oferta de locuri de munca in Bucuresti, dar uite de ce ar trebui sa o faci.

 

Potrivit unui studiu recent, in medie, un angajat schimba sapte locuri de munca. Expertii in cariera spun ca nu trebuie sa urmarim acest tipar pentru a face schimbarile necesare in viata profesionala si ca mult mai eficient ar fi ca fiercare persoana activa in campul muncii sa aiba un plan si sa isi schimbe jobul odata la cativa ani, chiar daca ii place ceea ce face si se se simte confortabil in acel loc.

Desigur, schimbarile sunt stresante si greu de acceptat, insa beneficiile care vin odata cu ele sunt greu de intuit, cel putin la prima vedere. Iar ele vor fi, atat pe plan profesional, cat si personal.

Specialistii in resurse umane au facut o lista cu cele mai bune motive pentru care ar trebui sa iei in calcul o schimbare in plan profesional, chiar daca nu te-ai gandit la asta pana acum.

Esti intr-o zona de confort, iar asta este o problema

Atunci cand te gasesti intr-o zona de confort, indiferent ca vorbim de job, relatii sau studii, tendinta este sa te multumesti cu ceea ce ai, fara sa mai faci niciun fel de investitie. Pe nesimtite, incepi sa te plafonezi. Potrivit lui Avery Roth,  trainer peste ocean, care a vazut foarte multi angajati prinsi in capcana “locului sigur si caldut”, cu cat “acostezi” mai mult, cu atat au mai multe de pierdut.

In plus, cu cat stai mai mult in acelasi loc de munca, cu atat trebuie sa investesti mai multa energie ca sa iti asumi o schimbare. “Mobilizeaza-te si actioneaza acum daca vrei sa eviti starile de nemultumire, plictiseala si stres care sigur vor aparea mai devreme sau mai tarziu”, spune acesta.

Incepi sa pierzi bani

Faptul ca lucrezi in aceeasi companie de mai bine de doi ani iti va afecta in mod decisiv salariul, spune Samantha Spica, manager de comunicare.

“Salariul iti creste in fiecare an cu un procent stabilit in momentul in care ai semnat contractul de angajare. Insa fiecare angajator are o limita pana la care mareste lefurile angajatilor si la un moment dat vei atinge acea limita”, a explicat Samantha Spica. Sigur, daca esti in Romania, e posibil ca nici macar o astfel de clauza sa nu fie prinsa in contract, asa ca ai si mai multe motive sa cauti altceva.

In momentul in care iti schimbi jobul vei porni negocierea de la o baza mai mare, iar acest lucru te pune intr-o pozitie avantajoasa. Mai mult decat atat, avand o experienta de munca, iti poti negocia primele si bonusurile.

Un an bun pentru o schimbare de job

Competitia de pe piata muncii determina companiile sa investeasca in resursa umana, motiv pentru care exista o mare cerere de talente. Acum, mai mult decat pana acum, profesionistii pot profita de ofertele de munca disponibile in piata.

“In toate industriile, batalia cea mai mare se da pe specialisti. Asadar, companiile ar face orice ca sa puna mana pe cei mai buni oameni din piata. Se cauta oameni creative, adaptabili, perseverenti, autodidacti”, a explicat Marc Cenedella, CEO-ul unei companii de recrutare. Iar aceasta tendinta nu este valabila doar peste Ocean.

Nu vrei sa iti schimbi jobul? Uita-te totusi pe ofertele din piata

Expertul in cariera Christian Eilers spune ca cel mai bun moment in care sa iti cauti un loc de munca nu este atunci cand ai urgent nevoie de o schimbare. Atunci cand esti presat sa isi gasesti un job, cel mai probabil vei accepta orice oferta care iti iese in cale si care este platita cu un salariu mediocru.

Tocmai de aceea, sfatul lui Christian Eilers este sa inlocuiesti vechiul job cu unul care sa te scoata din zona de confort si care sa te provoace. Asta inseamna, in fond, sa investesti in viitorul tau.

“Oamenii care dobandesc permanent noi abilitati, care dobandesc noi competente si care castiga experienta de lucru diversa se vor adapta mult mai usor meseriilor viitorului. Atunci cand stai prea mult intr-un loc de munca iti va fi din ce in ce mai dificil sa accepti noi provocari si, pe nesimtite, te vei opri din invatat si te vei multumi doar cu ce stii deja”, a explicat Christian Eilers.

 

 

Adaugă un comentariu