(P) 7 caracteristici surprinzătoare ale noului Land Rover Discovery

Noul Land Rover Discovery este cel mai versatil SUV Land Rover lansat de acest producător până în prezent, având, în același timp, cele mai bune abilități de tractare și capacități de trecere a vadului în teren accidentat din clasa sa. Și aceasta nu este tot. Descoperă și alte șapte caracteristici surprinzătoare ale acestui model și care i-au adus recunoașterea de care se bucură pe plan internațional.

Abilitățile deosebite ale noului Land Rover Discovery sunt primele care ies în evidență. Senzorii din oglinzile retrovizoare exterioare vă atenționează, în timp real, dacă adâncimea vadului se apropie de 900 mm, inclusiv pe întuneric, iar Sistemul Terrain Response 2, disponibil opțional, monitorizează condițiile de deplasare și selectează automat modul de condus. Acest Land Rover sport are o capacitate maximă de tractare de 3.500 kg și pe care o asigură grație unor funcții ce o asigură într-un mod simplu și sigur și prezintă, de asemenea, capacități extraordinare pe teren accidentat.

Versatilitatea caracteristică modelului Land Rover Discovery și pe care producătorul o consideră cea mai importantă particularitate este dată de faptul că acesta poate avea de la 7 până la 2 locuri. Fiecare dintre acestea poate avea un volum mai mare de 2.000 de litri în spatele primului rând de scaune și 926 de litri în spatele celui de-al doilea rând, cu rabatare independentă pentru ambele rânduri. De asemenea, modelul de 7 locuri are 258 de litri, cel de 6 locuri – 698 de litri, iar cel de 5 – 1.137 litri. În același timp, capacitatea modelului de 4 locuri este de 1.473 de litri, cea cu 3 locuri de 1.937 de litri, iar cea cu 2 locuri de 2.406 litri.

Accesul inteligent este o altă caracteristică de bază a noului Land Rover Discovery. Opțional, acesta poate fi dotat cu brățara Activity Key care îți permite accesul în mașină fără a avea cheia la tine și, în același timp, îți oferă libertatea să desfășori tot felul de activități, de la navigație, până la sărituri cu parașuta. Noul hayon acționat electric formează, la deschidere, o platformă ce oferă protecție împotriva factorilor de mediu, poate fi utilizată la evenimente sociale sau sportive, asigură o încărcare ușoară, având, în același timp, rolul de opritor în situația în care portbagajul este plin.

Tehnologia ingenioasă de la bordul modelului Land Rover Discovery are capacitatea de a-ți asigura cel mai înalt nivel de performanță, conectivitate și informare. Și aici nu este vorba doar despre sistemele ingenioase de asistență la condus, parcare și tractare, ci și de Sistemul Incontrol Touch, disponibil în 5 variante. Acesta îți permite să navighezi la destinație, să redai muzica favorită și chiar să urmărești un vehicul furat. Mai poţi, de asemenea, să obţii informaţii din trafic în timp real şi la nivel de stradă sau să verifici disponibilitatea live a locurilor de parcare.

Performanţa surprinzătoare este conferită de gama impresionantă de motoare diesel şi pe benzină care oferă performanţe excelente, rafinament şi eficienţă. În principal, este vorba despre motorul turbodiesel de cea mai nouă generaţie, de 3.0 litri, de cea mai nouă generaţie, de motorul diesel Ingenium şi de motorul V6 de 340 CP . Acesta funcţionează pe benzină, este supraalimentat şi este cel mai puternic propulsor din gamă. Motorul 2.0 litri Td4 Ingenium diesel automatic atinge o viteză maximă de 189 km/oră, iar cel de 2.0 litri Sd4 Ingenium diesel automatic de 207 km/oră.

Pachetul extins de opţiuni şi accesorii include numeroase variante atât pentru interior, cât şi pentru exterior. Dintre cele de exterior se disting jantele care sunt disponibile într-o mare varietate de opţiuni, stiluri şi finisaje. Acestea au diametrul cuprins între 19′ şi 22′ şi finisaje în nuanţe diferite (argintiu, diamantat, negru lucios şi gri închis satinat). Dintre opţiunile de interior, cea mai spectaculoasă este plafonul panoramic al modelului Land Rover sport care este realizat în totalitate din sticlă şi poate fi fix sau mobil.

Aspectul deosebit atât la exterior, cât şi la interior este un alt punct forte al acestui model. Noul Discovery are un aspect puternic şi atletic şi este perfect proporţionat, iar plafonul special şi linia laterală ascendentă conferă noului Land Rover Discovery un stil autentic şi uşor de recunoscut. La interior, design-ul îndrăzneţ şi suprafeţele îngrijite sunt completate de atenţia acordată detaliilor, acestea punând în evidenţă materialele premium – piele şi stofă. Spaţiile de depozitare sunt inteligente fiind disponibile în locuri în care te aştepţi foarte puţin.

Sofisticat şi monden, noul Land Rover Discovery este unul dintre cele mai elocvente exemple ale designului modern britanic.

Adaugă un comentariu