(P) 8 echipamente și unelte care nu ar trebui să lipsească dintr-un service auto

Dotările unui service auto joacă un rol foarte important în succesul acestui tip de afacere. Aparatura cu care lucrezi chiar poate face diferența atunci când vine vorba de calitatea serviciilor oferite, motiv pentru care este foarte important să îi acorzi importanța pe care o merită.

Fie că e vorba de achiziția de noi echipamente, cum ar fi o masina dejantat camioane sau un compresor de aer, recondiționarea și îmbunătățirea echipamentelor uzate de timp sau achiziția de piese suplimentare pentru acestea, trebuie să fii dispus să investești constant în dotările afacerii tale, pentru a avea succes. 

Iată 8 dintre echipamentele care nu ar trebui să lipsească dintr-un service auto de succes:

 

  • Elevatorul auto

 

Elevatoarele auto sunt esențiale pentru orice stație ITP întrucât fără acestea nu poți efectua toate verificările necesare în mod corect. Un elevator auto performant te va ajuta să lucrezi mai repede și mai eficient și va reduce considerabil timpul pe care îl petreci cu fiecare client în parte, cu un impact important și asupra profiturilor. Tocmai de aceea, este o idee foarte bună să nu tai costurile în cazul acestor aparate, întrucât orice defecțiuni se vor traduce în mult timp și bani pierduți.

 

 

  • Compresorul de aer

 

Compresorul de aer este un aparat ce nu poate să lipsească din niciun service auto. Acesta nu este folosit doar pentru umflarea și verificare presiunii din anvelopelor, ci și pentru a opera numeroase unelte pneumatice sau pentru a curăța cilindrii motorului. De asemenea, poate fi o idee bună să optezi chiar pentru o rețea de aer comprimat, astfel încât toți angajații să se poată folosi de aerul comprimat oricând au nevoie.

 

  • Aparatul de dejantat

 

Acesta este extrem de folositor în orice service auto și poate avea un impact important asupra veniturilor, dat fiind că penele și defecțiunile la nivelul anvelopelor sunt unele dintre cele mai frecvente defecțiuni. Mai mult, dacă optezi pentru un aparat dejantat camioane, vei putea să-ți lărgești considerabil baza de clienți, cu impact pozitiv suplimentar asupra veniturilor afacerii tale.

 

  • Trusa de scule

 

Niciun service nu va fi complet fără o trusă de scule completă, echipată cu toate uneltele de bază de care un mecanic ar putea avea nevoie pentru reparații la un vehicul. Fie că e vorba de chei fixe și tubulare, șurubelnițe, ciocane, clești sau chiar pistoale pneumatice, toate vor fi necesare la un moment dat în cadrul muncii de reparații, așa că ar fi bine să te asiguri că sunt prezente și în inventarul tău de scule.

 

  • Baia de spălare

 

Uneltele folosite într-un service auto trebuie curățate constant pentru a se păstra într-o stare bună. De asemenea, de multe ori este nevoie ca anumite piese să fie bine curățate înainte de a fi montate înapoi în vehicule, așa că acest echipament îți va face viața mult mai ușoară și va reduce mult uzura sculelor folosite în atelier.

 

  • Aparatul de climă auto

 

Aparatul de climă auto va avea o contribuție importantă la creșterea încasărilor service-ului tău, permițându-ți să execuți lucrări de reparații și realimentare la aparatele de climatizare ale clienților. 

 

  • Colectoare de fluide

 

Operațiunile de schimbare a uleiului de motor sau a celui pentru cutia de viteze necesită automat și un recipient încăpător pentru colectarea acestor fluide, cu atât mai mult cu cât scurgerile de ulei, pe lângă mizeria greu de curățat, pot favoriza accidentele de muncă, având un impact negativ asupra activității tale. Din fericire, un colector de fluide încăpător te va ajuta să rezolvi această problemă chiar înainte ca ea să apară.

 

  • Aparatul de echilibrat roți 

 

Cu ajutorul acestuia vei putea schimba, monta, demonta și echilibra roțile tuturor vehiculelor care îți trec pragul, iar dată fiind frecvența defecțiunilor și avariilor la anvelopele mașinilor, vei avea mult de câștigat dacă acest echipament se găsește în service-ul tău.

Adaugă un comentariu