(P) Accesorii auto la mare căutare pe timp de iarna

Iarna este un anotimp cu bune și cu rele. Pentru copii, venirea primei zapezi este o adevărata binecuvântare, bulgarii și oamenii de zăpadă generând foarte multă voie bună. Pentru șoferi însă, lucrurile sunt puțin diferite. Odată cu venirea iernii apar cheltuieli legate de schimbarea anvelopelor și achiziția de accesorii auto de exterior sau de interior. Pe lângă asta, riscurile de pe șosele sunt ceva mai mari, iar atenția necesara este și ea mult mai mare.

Achiziția accesoriilor auto, indiferent ca sunt de interior sau de exterior, trebuie sa vizeze întotdeauna eficiența. Este adevărat că estetica este importantă, însă pe timp de iarnă, este bine ca accesoriile să poată rezolva anumite probleme care apar inevitabil din cauza frigului.

Pentru o cheltuială cât mai mică, este bine să se urmărească forumurile de specialitate și să se facă o lista cu cele mai bune accesorii. Nu trebuie să se neglijeze calitatea. Niște accesorii de calitate pot fi mai costisitoare la început, însa în timp își amortizează investiția.

Cele mai importante accesorii auto pentru iarna

Redresoare pentru încărcarea bateriei. La temperaturi foarte scăzute, bateria poate sa se descarce mult mai ușor și sa nu mai funcționeze asa de bine cum o face pe timpul verii. Un redresor pentru încărcarea acumulatorului poate sa fie unul dintre cele mai importante accesorii de ținut în portbagaj. Costul unei variante bune este puțin mai mare de 200 de lei, așadar, nu este o investiție foarte mare.

Covorasele auto. Pe timp de iarna este recomandat a se schimba covorasele de mocheta sau alte materiale și a se pune covorase auto de cauciuc. Acestea nu lasă umezeala sa se scurgă în interiorul automobilului și sunt mult mai utile și eficiente când vine vorba de curățarea lor de noroi, zăpada, apa sau sare. In aceeași idee, o tava pentru habitaclul portbagajului auto poate sa fie o achiziție inteligenta.

Lanțuri auto antiderapante. Cei care își doresc sa călătorească în afara orașului și chiar și cei care circula prin oraș, atunci când zăpada are dimensiuni generoase, au nevoie de lanțuri antiderapante. Nu sunt accesorii auto la moda, în condițiile în care nu sunt foarte estetice, însa cei de la ro recomanda sa fie prezente mereu în portbagaj, deoarece se pot dovedi mai mult decât utile.

Coardă de tractare. Este destul de ușor sa apară un derapaj și o ieșire în decor atunci când zăpada pune stăpânire pe carosabil. O coarda de tractare își poate dovedi și ea utilitatea în cele mai neplăcute situații.

Husele auto. In interior se pot schimba și husele, pentru a fi mai rezistente la umezeala și se pot alege diverse soluții destinate confortului, cum ar fi o husa pentru volan pe care nu îngheață mâinile sau diverse variante de huse cu încălzire în scaun.

Prelata de protecție împotriva inghetului. Pentru o protecție cat mai buna a automobilului împotriva înghețului, o prelata poate sa fie una dintre cele mai bune achiziții. NU este scumpa și protejează vopseaua și întreaga structura a mașinii.

Lopeti și razuitoare pentru zapada. Orice șofer are în mașina o lopata cu care îndepărtează zăpada de pe automobil. Aceasta trebuie sa fie ușor de manevrat și sa nu zgârie. De asemenea, exista și alte accesorii utile, cum ar fi răzuitoarele de gheata.

Cu putina organizare însa, orice șofer poate sa facă achiziția de accesorii fără a cheltui foarte multi bani. In plus, exista numeroase accesorii auto de interior și de exterior care odată ce sunt achiziționate, rezista fără probleme mai multi ani.

    Radic says:

    Foarte interesant si de folos articol. Un accesoriu foarte folositor iarna ar fi si o racleta electrica

Adaugă un comentariu