(P) Ai nevoie de un copilot la volan? Optează pentru o mașină Ford Focus

Ford Focus este o mașină pe care producătorul său, Ford Motor Company, o recomandă ca fiind o mașină în care șoferul deține în totalitate controlul. Descoperă, în continuare, 10 exemple de tehnologii inteligente cu care este dotat Ford Focus și care îți vor da senzația că ai un adevărat copilot cu tine în fiecare călătorie. Descoperă, în continuare, cum te poate asista Ford Focus la condus:

Sesizează vehiculele pe care le-ai putea rata – cu ajutorul Sistemului de asistență pentru unghiul mort. De exemplu, atunci când ieși cu spatele dintr-un loc de parcare și ai vizibilitate redusă asupra traficului, acest sistem te avertizează în privința vehiculelor care se apropie.

Te ajută să parchezi mult mai ușor – în spații cu doar 20% mai late sau mai lungi decât mașina ta Ford Focus. Acest sistem inovator, care se activează doar prin apăsarea unui buton, îți va indica un spațiu de parcare suficient de mare atunci când treci pe lângă el.

Îți oferă asistență în păstrarea benzii de rulare – prin Sistemul de menținere a benzii care utilizează o cameră video orientată în față și care te avertizează, la distanțe mai mari de 65 km/h, dacă ai ieșit de pe banda ta de deplasare. Sistemul este foarte potrivit, astfel, pentru autostrăzi.

Îți oferă suport în păstrarea distanței de siguranță – printr-o funcție disponibilă pe panoul de bord. Aceasta afișează, în mod continuu, distanța până la vehiculul din față și te poate avertiza dacă te aproprii prea mult de el.

Identifică semnele de circulație pe care le-ai putea rata – grație Sistemului de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. Instalat la bordul unei mașini Ford Focus, acesta detectează semnele de pe marginea și deasupra drumului, permanente sau temporare și te informează în privința lor.

Te ajută să frânezi la viteze mari – printr-o funcție de siguranță inovatoare, care se activează când te deplasezi cu viteze de peste 50 km/h. Tehnologia utilizează un RADAR pentru a scana drumul din față, iar când acesta detectează o coliziune, te avertizează imediat.

Îți oferă sprijin pentru a frâna la viteze mici – prin aceeași tehnolgie cu RADAR. Astfel, când rulezi, în oraș, cu viteze mai mici de 50 km/h, sistemul Oprire activă în oraș te ajută să faci economii semnificative de combustibil.

Îți asigură posibilitatea să rulezi cu o viteză constantă – cu ajutorul tehnologiei tempomatului adaptiv. Tu alegi doar viteza cu care dorești să te deplasezi, iar sistemul o va menține constantă, încetinind vehiculul atunci când detectează o altă mașină în față.

Te protejează împotriva accidentelor – având capacitate a de a evita accidentele și de a le reduce gravitatea. Sistemul de asistență pre-coliziune detectează vehiculele și pietonii de pe drumul din față sau cele laterale și te avertizează în acest sens.

Te sprijină în cazul pornirilor în rampă – și împiedică temporar alunecarea în spate sau în față, cand pornești din pantă. Această tehnologie cu care este dotat Ford Focus se numește Sistem de asistență și este activă și când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Neatenția la volan este una dintre cele mai frecvente cauze de accident pe plan mondial. În afară de cele 10 sisteme de asistență la condus de mai sus, Ford Focus este prevăzut și cu un Sistem de avertizare a șoferului. Acesta este special conceput pentru a detecta orice variație cauzată de oboseală și pentru a te asista, ca un adevărat copilot, pentru a conduce în siguranță.

Adaugă un comentariu