(P) Care sunt primele piese auto ce se uzează la mașină? ComNico oferă soluții!

În momentul în care ne hotărâm să achiziționăm o mașină, trebuie să știm din start că aceasta va avea nevoie constant de investiții în ceea ce privește piesele. Indiferent că optăm pentru o marcă mai scumpă sau mai ieftină, piesele auto sunt considerate consumabile tocmai pentru că sunt utilizate intens zi de zi.

Nu putem evita deteriorarea pieselor auto în timp. Atunci când folosim mașina zi de zi, piesele acesteia sunt exploatate, cauzând uzură. De cealaltă parte, atunci când mașina noastră nu prea circulă și stă mai mult în garaj, piesele sale de asemenea se deteriorează. Specialiștii în domeniu ne recomandă să circulăm cu mașina ori de câte ori avem nevoie.

Știați că până și o mașină nouă poate necesita înlocuirea unor piese mai devreme sau mai târziu? Unele piese pot fi mai rezistente, iar altele mai predispuse uzurii. Dar să vedem în continuare care sunt piesele auto ce pot avea mai repede nevoie să fie înlocuite, cele care se uzează mai repede.

 Primele piese auto ce se pot defecta la o mașină

  Ambreiajul  poate fi printre primele piese pe care va trebui să le schimbăm la mașină. Cum se poate defecta? Prin suprasolicitare, atunci când ținem îndelung piciorul pe el când suntem la semafor sau în momentul în care conducem într-un mod agresiv.

 Pivoții – din cauza gropilor pe care le întâlnim la mai tot pasul pe străzile din România, aceștia se defectează, afectând mobilitatea roților și, automat, echilibrul mașinii.

  Injectoarele – se pot defecta din două cauze: fie combustibilul pe care îl utilizăm nu este de calitate, fie nu schimbăm la timp filtrele de combustibil. Prima consecință ce apare este un consum mai mare de combustibil.

  Alternatorul – și aici întâlnim două cauze pentru care s-ar putea defecta: prin contactul acestuia cu apa (se creează scurtcircuit) sau prin supraîncălzirea sistemului.

  Amortizoarele – în cazul în care circulăm des pe drumuri neuniforme și nu evităm obstacolele sau nu reducem viteza când trecem peste ele, amortizoarele se deteriorează. În plus, dacă mașină este mai încărcată, acestea sunt mai solicitate și, la fel, se uzează mai repede.

  Planetarele – atunci când avem un stil de condus haotic, când forțăm virajele sau când roțile mașinii sunt blocate, planetarele se pot strica.

Acestea sunt doar câteva dintre piesele auto ce pot necesita mai repede înlocuire. Însă probleme pot apărea și la celelalte piese ale mașinii pe care o conducem.

ComNico ne oferă piese auto pliate exact pe modelul mașinii pe care o deținem

Pentru a evita situația în care înlocuim unele piese auto cu altele slab calitativ, este important să ne orientăm către un magazin care să ofere produse de calitate, rezistente în timp și care să nu mai necesite înlocuiri ulterioare la scurt timp de la achiziție.

O recomandare în acest sens este magazinul online ComNico. În cadrul acestuia regăsim, cu ajutorul filtrului de căutare situat în interfața site-ului oficial, piesele potrivite pentru modelul de mașină pe care îl avem.

Categoriile de piese auto din oferta ComNico sunt extrem de variate. De la filtre, frâne, elemente ce țin de direcție, piese electrice, pentru iluminare și până la elemente de caroserie, motoare, geamuri și elemente de interior – pe toate le regăsim în catalogul de produse pus la dispoziție de magazinul menționat anterior.

Pentru a vizualiza ce piese auto sunt disponibile pentru mașină pe care o deținem, nu trebuie decât să accesăm site-ul oficial al magazinului ComNico.

Adaugă un comentariu