(P) Cele mai importante beneficii ale lăptișorului de matcă

Lăptișorul de matcă este cel mai important, apreciat și complex produs apicol comercializat în stare pură direct din stup. Deși mierea de albine este cea mai cunoscută dintre produsele apicole, lăptișorul de matcă este cel mai util pentru organismul uman, urmat de păstură, care are foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră.

Lăptișorul de matcă este hrana cu care se hrănește exclusiv o matcă toată viață ei, iar faptul că aceasta este mai mare și trăiește mai mult decât celelalte albine i-a determinat pe cercetători să verifice substanțele nutritive pe care lăptișorul le are în compoziție.

Lăptișorul de matcă este un izvor de oligoelemente, vitamine, aminoacizi, enzime și compuși esențiali organismului, este singura sursă naturală de acetilcolină și acid 10-HDA, extrem de benefici pentru organismul uman.

Fiind un izvor de sănătate, consumul de lăptișor de matcă este extrem de valoros și aduce beneficii extraordinare pentru organism, atât în rândul copiilor, cât și al adulților și oamenilor în vârstă. Se poate folosi pentru menținerea unei stări foarte bune de sănătate, dar și pentru prevenirea sau, chiar, tratarea anumitor afecțiuni.

Când este indicat să folosești lăptișor de matcă?

  • Când ai colesterol ridicat, deoarece controlează nivelul de colesterol din sânge și normalizează tensiunea arterială.
  • Atunci când ai o imunitate scăzută, deoarece lăptișorul de matcă are în compoziția sa acid 10-HDA care stimulează producția de anticorpi și de celule noi, dar în același timp protejează și împotriva bacteriilor și fungilor. Este foarte indicat în prevenirea și tratarea răcelii și a gripei.
  • În afecțiuni ale oaselor, precum dureri de spate, osteoporoză și artrită. Lăptișorul de matcă ajută la absorbția și depozitarea calciului în sânge, având și rol de reducere a inflamațiilor de la nivelul articulațiilor, care nu permite flexibilitatea normală a acestora.
  • Pentru probleme de fertilitate atât la femei, cât și la bărbați, sporind motilitatea spermatozoizilor și crescând funcția de reproducere. În plus, reglează nivelul hormonal, ameliorează tulburările cauzate de menstruație și scade efectele negative ale menopauzei.
  • În caz de diabet, deoarece are nutrienți similari cu insulină, ceea ce determina scăderea glicemiei și a zaharurilor din sânge.
  • În cazul unor boli degenerative, precum Alzhaimer, care este cauzată, în mare parte, de reducerea acetilcolinei, cauzând astfel pierderi de memorie și probleme cognitive. Consumul de lăptișor de matcă ajută în acest caz, deoarece este singura sursă naturală de acetilcolină, care este un neurotransmițător de influx nervos.
  • Când ai nevoie de un supliment pentru energie, concentrare și memorie.
  • În cazul insomniilor și a migrenelor, mai ales dacă sunt cauzate de inflamații, oboseală sau stres. Acest produs apicol fascinant, ajută la reducerea oboselii și la reducerea stresului, datorită compușilor chimici, precum piridoxina și niacina, care sunt calmante naturale.
  • Atunci când suferi de stres sau anxietate.
  • Pentru afecțiuni de natură digestivă, având rol de reducere a acidității gastrice și de regenerare a celulelor tractului digestiv, fiind foarte benefic în cazul gastritelor și al ulcerelor.
  • În cazul afecțiunilor dermatologice, având efecte în regenerarea celulară și stimularea producției de colagen. În plus, hrănește în profunzime pielea uscată, ceea ce face ca lăptișorul de matcă să fie foarte folosit în cremele pentru mâini, față și ochi.
  • Ca și elixir al tinereții, deoarece are efecte benefice asupra longevității, încetinind procesul de îmbătrânire.

Pe lângă păstura, miere sau polen care sunt super-alimente, lăptișorul de matcă este un hiperaliment, amplificând majoritatea funcțiilor organismului și ajutându-l să își desfășoare activitatea în condiții normale, păstrând o stare de bine și de sănătate extraordinară. La noi găsești atât lăptișor de matcă pur, ecologic, cât și în compoziție cu alte produse apicole, precum lăptișorul de matcă în miere.

Adaugă un comentariu