(P) Cum alegi scaunul auto pentru copii având în vedere siguranța, confortul și evitarea amenzilor

În secolul în care trăim suntem dependenți de mașini mai mult ca niciodată pentru că ne ajută să ajungem mai des, mai confortabil și mai rapid dintr-o parte în alta. De foarte multe ori însă, ne vedem nevoiți să îi transportăm și pe cei mici cu noi, astfel că siguranța acestora pe toată durata deplasării devine o prioritate majoră pentru orice părinte.

Dacă pentru noi adulții purtarea centurii de siguranță reprezintă o obligație și o responsabilitate față de noi, pentru cei mici au fost făcute scaunele auto, produse menite să ofere atât siguranță pe deoparte, cât și confort. Deși legea prevede obligativitatea folosirii acestora în primii trei ani de viață ai copilului, acestea pot fi utilizate și ulterior, desigur fiind necesar să se adapteze întotdeauna la nevoile celui mic.

Am discutat cu reprezentanțîi magazinului online bekid.ro despre alegerea scaunului auto potrivit, care au menționat că este esențial să se țină cont de minim 3 aspecte minime și anume: trebuie să fie potrivit pentru vârsta copilului, înălțimea și greutatea acestuia, să se adapteze cu ușurință mașinii și să fie ușor de instalat și folosit. Mai mult decât atât, un scaun auto pentru copii trebuie simultan să ofere celui mic și un grad de confort cât mai ridicat având în vedere că în absența acestui lucru, cel mic poate deveni foarte agitat. Din fericire însă, pe piață sunt disponibile astăzi o varietate de scaune auto, fiecare dintre acestea oferind micuților noștri călătorii cât mai sigure dar și confort. Iată așadar câteva motive pentru care scaunul auto pentru copii reprezintă o necesitate  strictă și nicidecum un moft!

Siguranță sporită pentru cei mici

Un scaun auto, mai presus de brand, culoare, design sau modalitate de prindere înseamnă siguranță pentru cei mici și acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a ne convinge să achiziționăm un scaun auto pentru cei mici. Pentru că centurile de siguranță nu reprezintă o opțiune încă pentru cei mici, scaunul auto reprezintă unica soluție pe care o avem atunci când ne dorim ca micuții noștri să fie mereu în siguranță în mașină.

Confort la superlativ

Scaunele auto sunt concepute de către producători în așa fel încât să ofere cel mai bun echilibru între siguranță și confort, astfel că, alegând un scaun potrivit, cel mic nu se va bucura doar de siguranță, însă și de un șezut confortabil, care îi va asigura un somn cât mai liniștit, mai ales dacă circuli cu mașina pe distanțe mai lungi, când cei mici se vor plictisi fără doar și poate.

Te poate scuti de amenzi

Legislația rutieră aflată în vigoare, ne obligă practic să îi transportăm pe cei mici în scaune auto dacă aceștia nu au vârsta, greutatea și înălțimea corespunzătoare pentru a putea fi prinși în centurile de siguranță ale mașinii. Lipsa unui scaun auto omologat (aceste scaune dispun de un sticker portocaliu cu însemnul ECE R44/04) te poate costa destul de scump dacă vei fi oprit de către organele abilitate, însă nu amenda este cea care ar trebui să ne determine să facem acest lucru, ci siguranța celui mic.

Adaugă un comentariu