(P) Îți dorești să ai propria ta firmă? Aplică la curs de competenţe antreprenoriale!

Mulți îți vor spune că, pur și simplu, nu poți învăţa cum să fii antreprenor. Fie ai spirit antreprenorial din naștere, fie nu îl ai. Există nenumărate exemple în lumea marilor companii din lume. Putem da exemplul lui Ingvar Kamprad, fondatorul unuia din cele mai mari lanțuri de mobilă din lume. Acesta și-a început cariera la 5 ani, când vindea chibrituri Stockholm. De la chibrituri a început să vândă pește, decorațiuni de Crăciun,  semințe, pixuri și creioane. La numai 17 ani a fondat marea companie pe care o cunoaștem cu toții și care astăzi are un profit de peste 43 de miliarde de euro. Fără studii, doar bazându-se pe flerul extraordinar, acest om, ca mulți alții, a ridicat un adevărat imperiu pe care îl cunoaște toată lumea.

Realitatea este puțin diferită

Funcționează întotdeauna așa? Nu, abilitățile unui antreprenor pot fi altele, pe lângă simțul aventurii ( este o trăsătură comună tuturor antreprenorilor si tuturor exploratorilor). În ciuda faptului că majoritatea multimilionarilor și miliardarilor din lume spun povești în care au făcut singuri’ totul, în realitate este foarte rar ca toate circumstanțele să apară acolo unde, din nimic, poți construi un imperiu doar cu voință și perseverență.

Adevărul este că, pentru a construi o afacere de succes, trebuie în primul rând să poți convinge și, prin urmare, să  implici oameni, profitând de toate abilitățile tale și ale persoanelor pe care reușești să le convingi să lucreze pentru tine. De asemenea, chiar și crearea legendei companiei care a ajuns în top cu perseverență si dăruire este o abilitate. Este, de obicei, un instrument de marketing foarte important. Dar, în realitate, fără toate abilitățile pe care un antreprenor reușește să le adune în jurul său cu rețeaua de alianțe și clienți pe care este capabil să o construiască, compania nu poate exista și rezista. Nu ajungi departe de unul singur.

Secretul este să ai abilități de leadership, ceea ce înseamnă să ai oameni care te iubesc și te urmăresc. Este necesar să înveți să recunoști rețelele de competențe necesare pentru a face afaceri și, în acest sens, poate fi util să ai o educație mai mult sau mai puțin formală despre cum să faci afaceri. Poți astfel aplica la un curs competente antreprenoriale. Un astfel de curs poate fi accesat pe platforma cursuriautorizate.eu. Cursul de Competențe Antreprenoriale este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări. Programul cursurilor teoretice și a activității practice este flexibil și adaptabil în funcție de nevoile cursanților.

Cursul se adresează tuturor persoanelor care doresc să pună bazele unei afaceri, care doresc să își întemeieze propriul plan de afaceri și ulterior pentru a dezvolta cu succes, pe termen lung, o nouă afacere înființată. La acest curs, vei învăţa exact ceea ce am specificat mai sus, adică cum să atragi potențialii clienți și care sunt etapele comunicării cu asociații, partenerii sau cu clienții. În urma finalizării examenului de absolvire, cursanții vor intra în posesia certificatelor de Absolvire pentru ocupația de Competențe Antreprenoriale’ și a suplimentelor descriptive care atestă competențele dobândite în urma cursului.

Cursurile se desfășoară atât la sediul firmei din București și ale partenerilor din toată țara, cât și la sediile firmelor/instituțiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participanții vor beneficia de coffee break, materiale didactice și consiliere pe întreaga perioadă a cursului. Durata acestui curs este de 40 de ore.

De ce este convenabil să urmezi un curs pentru a deveni antreprenor?

Motivele pentru care ar trebui să urmezi un curs pentru a deveni antreprenor sunt diferite.

1.Experiență 

Primul motiv constă în factorul experienței. Asta pentru că în aceste ocazii vei avea șansa să cunoști și să înveți lecții de afaceri valoroase de la cei care au încercat, au greșit și au reușit înaintea ta. Experiența este un factor fundamental pentru succesul în antreprenoriat și amintește-ți întotdeauna că din experiența altora vei avea foarte multe de învățat.

2. Îți poți găsi îndrumătorul

Dacă dorești să devii un antreprenor de succes, dar nu știi de unde sa începi sau dacă ai luat deja calea antreprenorială, dar rezultatele tale nu au avut succes sau au fost sub așteptări, ai nevoie de un ghid, de o persoană care are cunoștințe, abilități, experiențe atât de solide, încât te poate învăța cum și ce să faci. Pentru a deveni un antreprenor de succes, ai nevoie de un mentor de încredere care sa îți arate calea de urmat, care te va ajuta să depășești incertitudinile, îndoielile, anxietățile și temerile.

3. Instruire

Doar un curs bun și de încredere precum cel de la cursuriautorizate.eu îți poate oferi ceea ce niciun curs de licență nu îți poate garanta astăzi: pregătirea necesară pentru a deveni antreprenor. Aceasta reprezintă acea bază solidă, prețioasă și indispensabilă pentru a înțelege de unde să începi, ce să faci, cum sa evoluezi pentru a deveni antreprenor și a da viață companiilor care sunt cu adevărat capabile.

Cu ajutorul unui astfel de curs, șansele tale de a deschide sau a menține în top o afacere sunt mult mai multe. Chiar dacă ești un diamant neșlefuit, cu ajutorul cursului vei învăța cum să gestionezi situații multiple, cum să faci față unor provocări noi și cum să abordezi clienți și parteneri de afaceri ce te pot ajuta să crești în business-ul tău.

În plus, cei cu pregătire adecvată în antreprenoriat au și o alta posibilitate: să lucreze o anumită perioadă de timp pentru o companie unde vor căpăta experiența necesară înainte de a începe propria afacere. Exista sectoare sau tipuri de activități în care pregătirea specifică este necesară: nu puteți vinde produse financiare fără o pregătire adecvată!

Adaugă un comentariu