(P) Lewis Hamilton se apropie de recordul lui Michael Schumacher

Pilotul britanic Lewis Hamilton este tot mai aproape să doboare un record istoric deținut de Michael Schumacher.

După succesul din Marele Premiu al Marii Britanii, Lewis Hamilton a ajuns la 87 de curse câștigate în Formula 1. El se află astfel la doar patru victorii de recordul deținut de Michael Schumacher, care a câștigat 91 de curse în întreaga carieră.

În plus, Lewis Hamilton este pe cale să egaleze un nou record deținut de Michael Schumacher. Britanicul a prins până acum 154 de podiumuri în Formula 1, în timp ce Schumacher are 155.

Astfel, recordul poate fi egalat duminica viitoare, de la ora 16:00, când tot pe circuitul de la Silverstone va avea loc ediția aniversară de 70 de ani de la startul Formula 1.

După ce am verificat cotele disponibile la 888 pariuri sporturi cu motor, observăm că Lewis Hamilton are o șansă bună să egaleze acest record încă din această săptămână. Astfel, Lewis Hamilton are cota 1.42 să câștige cursa, depasindu-i pe Valtteri Bottas (cota 4.75) și Max Verstappen (cota 6.00).

Hamilton a încheiat Marele Premiu al Marii Britanii după ce a făcut pană

Ultima cursă câștigată de Lewis Hamilton a avut un final cu adevărat dramatic. În ultimul tur al cursei, Hamilton a făcut pană și a trecut linia de sosire pe trei roți, dar chiar și așa Max Verstappen nu a reușit să îl ajungă din urmă.

“Totul a fost bine până în ultimul tur. Totuși, când am auzit că Valtteri a făcut pană, am observat că pneurile mele sunt în regulă Apoi am observat că și eu am avut aceeași problemă. Am încercat să mențin viteza fără să rup janta. Cu siguranță n-am mai trăit așa ceva. Am crezut că o să-mi stea inima când am văzut”, a afirmat Hamilton după această victorie dramatică.

“În acel moment eram însă plin de adrenalină și s-a dus acea luptă de supraviețuire, a ieșit instinctul la suprafață. Din fericire am fost capabil să rămân calm și să obțin victoria. Mă simt recunoscător pentru faptul că am reușit să câștig”, a mai spus Hamilton pentru site-ul oficial al Formula 1.

În schimb, coechipierul lui Hamitlton, Bottas, nu a fost la fel de norocos. El a început cursa pe locul 2, dar, după ce a făcut pană, a terminat pe locul 11.

Pentru Hamilton urmează ediția aniversară de 70 de ani, dar toate echipele vor rămâne pe loc până în week-end. Antrenamentele vor avea loc vineri, calficarile sunt programate sâmbătă, iar cursa este duminică, de la ora 16:00.

Silverstone, un circuit încărcat de istorie

Circuitul de la Silverstone, pe care va avea loc cursa aniversară de duminică, este încărcat de istorie. Aici a avut loc și prima cursă din istoria Formula 1 și a fost și încă mai este gazda Marelui Premiu al Marii Britanii. De altfel, doar între 1955 și 1986 Silverstone a făcut rotație cu Aintree și Brands Hatch pentru organizarea curselor de Formula 1. Din 1987 însă a fost singurul loc în care a fost organizat British Grand Prix.

Cel mai rapid tur pe Arena Grand Prix Circuit a fost reușit de Max Verstappen (1:23.097, în 2020), iar pe Bridge Grand Prix Circuit (1997-2009), recordul îi aparține lui Michael Schumacher (1:18.739 în 2004).

La prima cursă de Formula 1, din 1950, desfășurată sub titlul Marele Premiu al Europei, au participat și Regele George al VI-lea și Regina Elizabeta. A fost prima și singura dată când aceștia au participat la o cursă auto din Marea Britanie.

În 2020, având în vedere contextul actual, britanicii s-au oferit să organizeze mai multe Mari Premii la Silverstone și au primit două în loc de unul.

Ce s-a întâmplat în primele curse de Formula 1 din acest sezon

Mercedes a dominat categoric cele 4 Mari Premii de Formula 1 care s-au disputat până acum în acest sezon.

În prima cursă a sezonului, în Marele Premiu al Austriei, Valtteri Bottas a ieșit câștigător, asta și pentru că Lewis Hamilton a avut mari probleme și a fost penalizat atât în calificări cât și după cursă.

Apoi, Lewis Hamilton și-a demonstrat din nou valoarea. A plecat din pole position în Marele Premiu Al Stiriei, al Ungariei și al Marii Britanii și a câștigat ulterior cursele. De asemenea, Mercedes a înregistrat victorii pe linie la constructori și pare deja distanțată în câștigătoare și în acest sezon la acest capitol.

Cum arată clasamentul piloților din Formula 1:

  1. Lewis Hamilton 88 puncte
  2. Valtteri Bottas 58 puncte
  3. Max Verstaappen 52 puncte
  4. Lando Norris 36 puncte
  5. Charles Leclerc 33 puncte
  6. Alexander Albon 26 puncte
  7. Sergio Perez 22 puncte
  8. Lance Stroll 20 puncte
  9. Daniel Ricciardo 20 puncte
  10. Carlos Sainz Jr. 15 puncte

Clasamentul constructorilor este următorul:

  1. Mercedes 146 puncte
  2. Red  Bull Racing-Honda 78 puncte
  3. McLaren-Renault 51 puncte
  4. Ferrari 43 puncte
  5. Racing Point-BWT Mercedes 42 puncte
Adaugă un comentariu