(P) Scutul de motor – motivele pentru care ar trebui să ai montat unul pe mașină

Așa cum se poate intui din numele acestuia, rolul scutului de motor este să protejeze componentele de eventuale lovituri și de pătrunderea prafului sau a impurităților. Dacă mașina ta nu a avut montat din fabrică un astfel de element, sau are unul degradat, este momentul să iei în calcul montarea unui scut de motor nou. Deși protejarea părții inferioare a motorului este asociată cu participarea la trasee de offroad – unde își dovedește din plin utilitatea, scutul de motor este foarte folositor și în timpul deplasării prin oraș sau la drum lung. Deși denumirea se referă doar la motor, scutul acoperă și baia de ulei și o bună parte din cutia de viteze, un alt element esențial al automobilului tău. Există două feluri de scuturi, în funcție de materialul din care se confecționează: din plastic sau din metal. Iată ce ar trebui să mai știi despre scutul de motor.

Protejează motorul mașinii de șocuri

Importanța motorului unei mașini este binecunoscută de toată lumea. Dacă în partea superioară este protejat etanș de capotă, iar în părțile laterale este acoperit și ramforsat de caroserie, în partea inferioară motorul este expus loviturilor, mizeriei și impurităților. Scutul îi oferă singura protecție, atât în cazul în care lovești un obiect, cât și împotriva apei, zăpezii, noroiului sau prafului. În lipsa unui scut, lovirea unei borduri, gropi, pietre sau orice alt obstacol poate duce la spargerea băii de ulei a mașinii. În acest caz, continuarea călătoriei devine imposibilă, iar reparația este destul de costisitoare. Tehnologiile utilizate de constructorii de mașini sunt într-o continuă evoluție. La nivel de cercetare, se caută cele mai bune soluții pentru a proteja componentele mașinii, iar motorul primește o atenție deosebită. Astfel, scutul de motor a ajuns să protejeze din ce în ce mai multe elemente, datorită materialelor rezistente din care este confecționat.

Protejează piesele mașinii de praf

Pentru anumite piese ale mașinii tale, praful este unul dintre cei mai mari dăunători. Motorul și cutia de viteze pierd foarte mult din randament dacă trebuie să ruleze componente îngreunate de impurități sau mizerie. De asemenea, acolo unde pătrunde praful își poate face loc și apa, iar în urma ei, rugina și coroziunea. Mai ales în sezonul rece, mașina intră în contact cu porțiuni de drum pe care a fost împrăștiat material antiderapant cu multă sare în compoziție. Deși este util pentru deplasarea în siguranță pe timp de iarnă, nu-ți dorești ca nisipul amestecat cu sare să ia contact cu nicio parte a motorului tău. Rolul de a proteja partea inferioară a mașinii împotriva impurităților îi revine scutului de motor. În plus, cu cât este mai antifonat motorul din toate părțile, cu atât rulează mai bine, produce mai puțin zgomot și are o durată de viață mai lungă.

Este ușor de întreținut și de schimbat

În piață există o gamă diversă de produse pentru fiecare autovehicul în parte. Alege scutul potrivit, în funcție de mașina pe care o conduci. Scuturile din plastic și cele din metal au fiecare avantajele și dezavantajele lor. Cel din plastic este mai ieftin la achiziție, dar nu are viabilitatea metalului și nu poate fi reparat. Scutul din metal are un preț mai mare, însă rezistă mult mai bine la lovituri și poate fi reparat prin sudură. Ambele variante sunt o soluție pentru protejarea mașinii tale, iar montarea lor nu afectează în niciun fel performanțele motorului. Verifică periodic starea scutului mașinii tale și înlocuiește-l la timp în cazul deteriorării, pentru a te bucura de protecție îndelungată.

Scutul de motor protejează elemente importante ale mașinii tale împotriva loviturilor și a murdăriei. Pe epiesa.ro găsești scuturi de motor, alături de o gamă variată de piese auto Audi sau pentru alte mărci de mașini, la prețuri avantajoase, cu livrare rapidă prin curier în toată țara, posibilitate de retur și consultanță tehnică gratuită.

Adaugă un comentariu