(P) A venit timpul să schimbi anvelopele de iarnă – Află de ce e important să te pregăteşti pentru sezonul rece

Mai bine nu aştepta până în ultimul moment. Aceasta este una dintre cele mai bine cunoscute recomandări, în special în trafic. În special când vine vorba de schimbarea pneurilor de iarnă. Greşeala nu este o opţiune, iar legea este obligatorie. Toamna este deja aici, iar schimbarea anvelopelor obişnuite cu cele de iarnă este necesar să fie realizată. 

Mai mult, Poliţia Română avertizează şoferii că intrăm în sezonul de iarnă, iar absenţa anvelopelor de iarnă se plăteşte cu amenzi care pot ajunge până la 2.900 de Lei. Acum chiar nu are rost să rişti să rămâi fără carnet. De exemplu, schimbarea pneurilor actuale cu anvelope de iarnă de la AutoEco este o procedură menită să te ajute, fără să faci niciun compromis. 

Adaptarea automobilului la condiţiile impuse de scăderea temperaturilor este un fapt care prevede atât viitoare accidente, cât şi chiar defectarea anumitor funcţionalităţi ale maşinii. Mai jos îţi prezentăm o serie de avantaje de luat în considerare.

Orice proprietar al unui autoturism ştie că anvelopele de iarnă vor face călătoria mai sigură

În primul rând, datorită faptului că acestea fac o mare diferenţă în privinţa aderenței, manevrabilităţii, tracţiunii şi sentimentului general de încredere la volan. La aproximativ 7 grade Celsius, cauciucurile pentru anvelopele all-season (toate anotimpurile) şi cele de vară, încep să se întărească, reducând drastic capacitatea de a beneficia de siguranţă în timpul condusului. 

Anvelopele specifice iernii sunt fabricate din materiale şi compuşi speciali pentru a atinge un prag optim de flexibilitate, chiar şi în medii care ating temperaturi sub zero grade, chiar şi până la -30 de grade Celsius. 

Zero toleranţă la compromisuri – Anvelopele de iarnă sunt absolut necesare

Anvelopele de iarnă sunt fabricate din compuşi din cauciuc flexbil, având un design unic al benzii de rulare. Acesta este realizat exclusiv pentru utilizarea pentru zăpadă, gheaţă şi temperaturi scăzute. Înlocuind anvelopele obişnuite cu cele de iarnă, îţi asiguri capacitatea de a nu face compromisuri în timpul iernii. 

Ca şofer vei beneficia de o tracţiune semnificativ crescută în timpul acceleraţiei, în special în timpul opririlor bruşte. În plus, te bucuri de o stabilitate considerabilă în privinţa direcţiei atunci când accelerezi, conform reglementărilor auto aplicate pe drumul respectiv. 

În timp ce anvelopele se mişcă pe drumul îngheţat, gheaţa se poate topi, ceea ce creează un strat de apă, iar o maşină poate aluneca necontrolat. Anvelopele de iarnă reduc acest fenomen cunoscut sub numele de hidroplanare. Anvelopele de iarnă sunt prevăzute cu nişte caneluri (adâncituri speciale) care împing apa în lateral. În situaţii de panică, mulţi şoferi au tendinţa de a călca pedala de frână. Acest fapt poate fi o problemă, în special în cazul anvelopelor rigide, necorespunzătoare sezonului. Acestea fiind mult mai susceptibile să răspundă nefiresc, derapând pe o suprafaţă rece şi alunecoasă. 

Anvelopele de iarnă adecvate îşi păstrează flexbilitatea si au șanse mai mari să ajute vehiculul să-și recâștige stabilitatea. Mai mult, în cazul anvelopelor de iarnă, rapoartele de studiu ale acestora au ajuns la concluzia că acestea asigură o distanță de oprire cu 30 la sută mai bună decât omoloagele lor, anvelopele de vară sau all season. 

Adaugă un comentariu