5 lucruri pe care să nu i le spui unui polițist care te-a oprit în trafic

În multe dintre cazuri, comportamentul polițiștilor este strâns legat de cel al șoferilor. Tocmai de aceea, există câteva lucruri pe care un conducător auto nu ar trebui să i le zică niciodată unui polițist:

1. “Bă, tu știi cu cine vorbești?”. Aceasta este replica care îl va enerva cu siguranță pe orice om al legii care nu face altceva decât să aplice legea. Poate că nici nu-l interesează cu cine discută.

2. “Ce am făcut, șefu’?”. Marian Godină susține că el și colegii săi sunt deranjați de acest apelativ. “Mi se pare că denotă incultură şi este o formă de linguşire care nu-şi are rostul. Nici nu am cunoscut vreun coleg căruia să-i placă să i se spună aşa, decât şefilor, dar ei sunt şefi”, a explicat Godină în urmă cu câteva luni.

3. “Așa se conduce în București, parcă nu știți!”. Nici acest argument nu este pe placul polițiștilor. Traficul din Capitală nu este o scuză pentru o eventuală încălcare a legii.

4. “Eu îți plătesc salariul!” Pe bune? La fel a justificat un șofer greșeala, iar polițistul de la circulație i-a dat o replică pe care nu o va uita niciodată.

5. “M-ați oprit din cauza drogurilor sau a cadavrului din portbagaj?”. Există unii polițiști care nu prea au simțul umorului. Oare merită să faci o astfel de glumă proastă?

Adaugă un comentariu