5 avantaje ale cutiei automate

De când a apărut pe piață cutia automată, conducătorii auto au dus un amplu război “cutie automată versus cutie manuală”. Chiar dacă în ultimii ani inginerii au prefecționat sistemul, sunt mulți care optează în continuare pentru o cutie manuală. Iată cinci avantaje ale transmisiei automate:

1. E ușor de folosit

Cutia automată este mai ușor de folosit, mai ales pentru începători. Aceștia nu mai sunt nevoiți să folosească schimbătorul de viteze și să riște să înece motorul.

2. Consumul este redus

Cutiile automate moderne sunt extrem de performante. Astfel, acestea au de multe ori consumul mai mic decât cele manuale.

3. E destinată șoferilor temperați

Cutiile de viteze automate sunt destinate celor care nu sunt ahtiati după un condus sportiv. Astfel, pentru cei mai calmi la volan, acestea sunt cea mai bună alegere.

4. Facilitează plecarea din rampă

Automobilele dotate cu transmisie automată îţi permit să pleci din rampă fără ca motorul să se oprească, cum se întâmplă, de obicei, la cele manuale.

5. Se strică mai greu

Conform inginerilor, cutiile automate se strică mult mai greu decât cele manuale. Dacă au sau nu dreptate, depinde de mașină. Un lucru e însă clar: la o mașină cu transmise automată nu se va strica niciodată ambreiajul.

Adaugă un comentariu

Articole similare