Audi A5 DTM selection – Ediție limitată, inspirată de Campionatul German de Turisme

Audi a anunțat că pregătește o ediție specială pentru A5. Botezat A5 DTM selection, modelul producătorului din Ingolstadt preia o serie de elemente inspirate de modelul folosit în cadrul Campionatului German de Turisme.

Audi A5 DTM selection va fi produs într-o versiune limitată la 50 de unități și va ajunge pe piață în 2016.

Audi A5 DTM selection – Design și interior

Caroseria modelului german a fost vopsită în nuanța Misano Red și îmbină o serie de elemente de culoare neagră, dar afișează cu mândrie și logo-urile quattro, DTM și Audi Sport.

Partea frontală are acum un look mai agresiv, cu prize de aer ceva mai generoase, iar design-ul este completat de noile jante cu cinci spițe duble.

2015 audi a5 dtm selection - poze detalii (5)

Pentru interior, Audi oferă scaune tip scoică inspirate de cele ale lui RS5, iar tapițeria a fost brodată cu ață de culoare roșie, pentru un plus de contrast. Tot la nivel habitaclului găsim un volan sport îmbrăcat în Alcantara, pedale din aluminiu și geamuri cu tentă.

Audi A5 DTM selection – Motor și performanțe

Audi A5 DTM selection folosește motorul de 3,0 litri TDI cu 245 CP și 580 Nm. Echipat cu transmisia automată cu șapte rapoarte și cu sistemul de tracțiune quattro, modelul german promite o accelerație 0 – 100 km/h în 5,9 secunde. Consumul mediu de carburant în regim mixt anunțat de Audi este de 6,3 l/100 km, iar emisiile de CO2 ajung la 162 g/km.

În Germania, prețul lui Audi A5 DTM selection plecă de la 74.540 de euro.

Adaugă un comentariu