Audi Aicon – viziune pentru mobilitatea electrică și condusul autonom

Anul 2025 este un prag critic pentru industria auto, fiind specificat de toți constructorii auto ca momentul în care propulsia electrică va depăși propulsia termică la toate capitolele. Care este viziunea Audi pentru acel moment? Conceptul prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt se numește Aicon și nu doar că este electric, ci este complet autonom, îndeplinind standardele de nivelul 5, în care șoferul este transformat în pasager pe toată durata călătoriei. Iată toate detaliile despre Audi Aicon.

 

Cu dimensiuni impresionante, Aicon trece chiar de granița limuzinelor de lux, având o lungime de 5,44 metri și un ampatament extrem de mare, de 3,47 metri. Astfel, spațiul pentru pasageri este uriaș, cu multe suprafețe vitrate, scaune care pot culisa pe o  platformă până la 500 mm, în timp ce două spații pentru bagaje însumează un volum de 660 de litri.

Evident, lipsesc volanul și toate pedalele care în mod normal controlează mașină, însă aici nu este nevoie de ele. Audi Aicon este construită pentru un viitor în care toate mașinile sunt autonome și interconectate, astfel încât nu există frânări sau accelerări bruște, ci doar o călătorie lină.

Sistemul de propulsie este complet electric și are la bază 4 motoare care dezvoltă o putere totală de 354 CP și 550 Nm. Fiecare motor antrenează o roată, astfel încât tracțiunea este integrală. Cu o singură încărcare a acumulatorilor, Audi Aicon este capabil să parcurgă distanțe de până la 800 km.

 

Audi Aicon – cifre esențiale

  • Dimensiuni – lungime 5,44 m, lățime 2,10 m, înălțime 1,50 m
  • autonomie electrică de 800 km/h
  • Putere maximă 354 CP și 550 Nm
  • Spațiu pentru bagaje de 660 de litri
Adaugă un comentariu