Cât mai costă școala de șoferi?

Mulți dintre tineri își doresc să devină șoferi cu acte în regulă. Pentru asta, ei au nevoie de un instructor care să-i învețe tainele șofatului. Cât mai costă școala de șoferi?

Concurența acerbă de pe piață îi face pe instructori să se bată în oferte, una mai avantajoasă ca alta. “La noi costă între 950 și 1.100 lei pentru categoria B. Depinde de mașină. 950 lei pentru Logan și 1.100 dacă elevul vrea să facă școala pe Skoda Octavia, VW Passat sau Dacia Duster. Pentru categoria A, prețul e de 700 lei”, a declarat pentru auto-bild.ro un reprezentant al unei cunoscute firme bucureștene.

La Cluj, un elev doritor de permis trebuie să scoată din buzunar în medie 1.100 lei pentru a urma cursurile școlii de șofer, în timp ce în orașe mai mici, cum e Buzău, se poate face școala și cu 800 de lei. La Constanța, tariful sare de 1.200 lei.

Câte ore trebuie să facă elevii?

Conform programei minimale de instruire, cursanții trebuie să efectueze minimum 30 de ore de conducere. La acestea se adaugă pregătirea teoretică: 15 ore de cunoaștere a automobilului, 20 de ore de legislație rutieră și 2 ore de prim ajutor.

Adaugă un comentariu