Ce înseamnă AST sau TP de pe casetofonul sau CD-player-ul din mașină?

La început a fost doar radio. Apoi pe piață a apărut “bătrânul” casetofon în care se putea asculta și radio. Locul acestuia a fost luat în cele din urmă de CD-player. Și totuși, ce înseamnă însă simbolurile scrise pe player-ul dintr-un automobil?

AST = AutoSTore Cu această opțiune, stațiile radio sunt setate prin apăsarea unei singure comenzi.

AUX = Auxiliary Input Aceasta este o conexiune de baza între un player si un aparat extern (mp3 player, etc). Mufa este de tip jack.

AF = Auto Frequency Aceasta este o tehnologie RDS prin care radio-ul captează postul cu cea mai bună emisie dintr-o anumită zonă.

AVC = Automatic Volume Control Volumul crește odată cu viteza mașinii.

Bass Boost Prin alegerea acestei opțiuni, șoferul poate avea bass chiar dacă ascultă la nivel redus.

DAB = Digital Audio Broadcasting Este vorba despre o tehnologie radio digitala pentru emisia posturilor.

TP = Traffic Programme Este vorba despre o tehnologie RDS nouă prin care radio-ul captează posturi cu informații despre trafic.

TA = Traffic Announcement este o tehnologie RDS prin care radio-ul capteaza buletine legate de trafic, în țările mai civilizate.

SCAN = Acesta este butonul prin care playerul scanează frecvențele radio din zona în care se află automobilul.

    Dragos says:

    Ce ar fi daca asa numitii jurnalisti s-ar documenta câtuși de putin. AF nu inseamna auto frecventa. Nu dureaza sa te informezi, DOARE sa nu . Nu esti ziarist daca nu o faci, esti doar un simplu datator cu presupusul. …. Din pacate multi “ziaristi” nu au nici cea mai mica idee despre ce scriu. Trist e ca altii o iau ca atare. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alternative_frequency

Adaugă un comentariu

Articole similare