Oficial: Audi Q6 va avea o autonomie de peste 500 de kilometri (UPDATE)

Update: Audi a anuțat că viitorul SUV full-electric va sosi cu o autonomie de peste 500 de kilometri. Realizările germanilor vor fi posibile datorită noului parteneriat dezvoltat cu cei de la LG Chem si Samsung SDI.

Pentru început, Audi va expune la Frankfurt un concept care să prefigureze viitoarea versiune de serie a lui Q6 (nume neconfirmat).

Cu detalii complete vom reveni după debutul din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își va deschide porțile începând cu 15 septembrie.

————

8.06.2015

UPDATE: O serie de zvonuri noi cu privire la viitorul Audi Q6 (denumire încă neconfirmată) au apărut în presa de specialitate din afară. Versiunea electrică a viitorului SUV german ar putea fi însoțită și de o variantă hibridă, dar și de una propulsată cu ajutorul hidrogenului

Conform acelorași surse, viitorul Audi Q6 va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își va deschide porțile în luna septembrie.

————

23.04.2015

În urmă cu câteva săptămâni, Audi a prezentat primele detalii cu privire la viitorul Q6, dar și prima imagine teaser. Astăzi, oficialii companiei revin și spun că modelul electric va fi gata în 2018 și va avea o autonomie de 500 de kilometri.

Mai mult decât atât, viitorul model de lux va fi sexy și sportiv și va fi capabil să se dueleze cu viitorul Tesla Model X, crossoverul american care va ajunge pe piață anul acesta.

“În urmă cu câțiva ani, SUV-urile nu erau iubite de public și nu erau nici economice din punct de vedere al consumului. Dar am demonstrat că prin folosirea materialelor ușoare și a sistemelor de propulsie electrice totul poate deveni foarte eficient. Credeți-mă, clienții premium sunt pregătiți să plătească un pic mai mult doar ca să poată spună că fac un bine mediului înconjurător”, a declarat Rupert Stadler, directorul executiv Audi.

În plus, oficialul Audi a declarat că brand-ul pe care îl reprezintă va mai pregăti și un nou vârf de gamă.

“Da, va fi un model care va fi poziționat peste Q7 și care va costa mai mult decât acesta”, a completat oficialul Audi. În plus, viitorul Q8, pentru că acesta este numele vehiculat în presă, va fi capabil să se dueleze cu Range Rover SVAutobiography, cel mai luxos model pregătit de britanici până acum.

Via | AutoExpress

Adaugă un comentariu