Din 2017 vom avea un tren de călători pe centura Bucureștiului între Gara de Nord și Gara Progresu

Dacă la începutul săptămânii trecute vă informam că pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni o să avem o linie de cale ferată, acum autoritățile au venit cu o idee nouă. Vorbim despre o linie directă între Gara de Nord și Gara Progresu. Traseul stabilit va avea 30 de kilometri și 16 stații.

Dintre acestea 7 sunt deja existente, iar locuitorii din Bragadiru, Chiajna și Domnești vor urma să beneficieze de serviciile traseului. Conform autorităților, durata unei călătorii va fi de aproximativ 40 de minute, cu tot cu opririle în stații, iar prețul unei călătorii va fi de 4,4 lei.

“Costul unei călătorii va fi de 4,4 lei, iar, practic, se va putea ajunge din nordul în sudul Capitalei în 40 de minute, inclusiv opririle în staţii. Trenurile vor putea circula din 15 în 15 minute, chiar şi mai des dacă va fi cazul”, a declarat Sorin Bușe, ministrul Transporturilor.

Și toate aceste lucruri ar urma să fie gata în februarie 2017. Tot până la finalul anului viitor este programată și etapa a doua a proiectului. Acesta vizează legarea centurii feroviare de stațiile de metrou Preciziei și Berceni.

Ultima etapă a proiectului presupune închiderea prin est a inelului de centură feroviară și ar urma să fie gata până la finalul lui 2018. Costul total este estimat la 20,2 milioane de euro.

Sursa | Economica

Adaugă un comentariu