Din 2018 vom merge cu trenul direct la aeroportul Otopeni. Vezi cât va dura și cât vei avea de plătit pentru o cursă

Epopeea traseului Gara de Nord – aeroportul Otopeni a primit în ultimii ani o mulțime de ipoteze. În aceste condiții, orice discuție pe această temă ar trebui privită cu scepticism.

Totuși, CFR Infrastructură, compania care se ocupă de întreținerea liniilor de cale ferată, a anunțat că va reabilita linia care face legătură dintre Gara de Nord și stația Odăile. Ulterior, alți 2,3 kilometri de cale ferată vor fi construiți până la aeroportul Otopeni. Planul companiei ar trebui încheiat în 2018.

“Proiectul presupune reabilitarea și electrificarea liniei existente și alți 2,3 km noi de cale ferată, o stație provizorie și un trotuar rulant până la terminalele aeroportului”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

Săptămâna aceasta, șeful de la Transporturi a efectuat o vizită la stația Odăile, unde coboară călătorii care acum merg cu trenul spre aeroport. În prezent, călătoria de la Gara de Nord la stația Odăile durează 40 de minute. Mai adăugăm timpul de așteptare al microbuzului care merge către aeroport, dar și timpul efectiv de transport. Astăzi, o călătorie cu trenul și microbuzul de la Gara de Nord la Otopeni durează aproximativ o oră și 15 minute.

După ce linia de cale ferată va fi reabilitată și extinsă, drumul de la Gara de Nord până la Otopeni ar urma să fie parcurs în doar 18 minute. O călătorie va costa 3,9 lei.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu