Ferdinand Piech a demisionat din fruntea Grupului Volkswagen

Ferdinand Piech, președintele Grupului Volkswagen, a demisionat. Plecarea acestuia a fost o mișcare neașteptată, Piech fiind unul dintre pilonii principali ai congolomeratului german.

Conform primelor date, Piech a demisionat din caza unui conflict cu Martin Winterkorn, directorul executiv Volkswagen Group. Un comitet format din șase membrii seniori au declarat că lipsa încrederii reciproce necesară pentru o colaborare bună a dispărut. Atât Ferdinand, cât și Ursula Piech, soția acestuia, au demisionat din toate pozițiile pe care le ocupau în cadrul Volkswagen Group.

Rolul lui Piech în companie a fost luat de președintele adjunct Berthold Huber, însă în scurt timp vor avea alegeri pentru noul președinte al grupului. Ferdinand Piech a fost unul dintre personajele marcante ale VW Group, iar deciziile și proiectele sale cu siguranță vor marca în continuare treseul grupului.

Ferdinand Piech are 78 de ani, s-a născut în Viena, Austria, și este unul dintre nepoții lui Ferdinand Porsche. Așa cum era normal, Piech și-a început cariera în cadrul Porsche, însă în urma unui acord acesta se vede nevoit să plece. Se orientează către Audi, iar în 1993 devine președinte și director executiv al Volkswagen Group.

Adaugă un comentariu