Ford pregătește o aplicație care te anunță în timp real cu privire la gropile din asfalt

La începutul lui 2016, Ford anunța lansarea unui sistem inteligent care era capabil să recunoască gropile din asfalt și să reacționeze automat. La acea vreme, Ford anunța că sistemul urma să devină disponibil doar pe modelul Fusion V6 Sport din SUA.

Dar Ford revine în această branșă cu o aplicație dedicată sistemului de infotainment. Aplicația va avertiza șoferii, în timp real, să evite gropile. Informațiile despre poziționarea și dimensiunile gropilor vor fi furnizare de șoferi în cadrul aplicației, dar vor fi încărcate și automat mulțumită sistemele de pe modelele Ford (camere video, senzori, etc).

În momentul în care șoferul se pregătește să intre într-o zonă în care asflatul este plin de gropi, acesta va fi informat prin intermediul ecranului sistemului multimedia. Mai mult decât atât, dacă pe tronsonul respectiv sunt prea multe gropi, sistemul de navigație va găsi o rută ocolitoare.

“O hartă virtuală poate semnaliza apariție unei gropi chiar și la un minut după apariția ei. Mașinile noastre dispun deja de senzori care detectează gropile, iar acum lucrăm pentru a duce acest sistem la un nou nivel”, a declarat Uwe Hoffmann, cercetător în cadrul Ford Europa.

Pentru moment, aplicația va fi disponibilă doar în Marea Britanie.