Grupul PSA Peugeot – Citroen a publicat consumul real pentru 30 de modele

În urmă cu câteva luni, grupul PSA Peugeot – Citroen a publicat consumul real obținut de următoarele modele: Peugeot 308 1.6 BlueHDi 120, Citroen C4 Grand Picasso 1.6 BlueHDi 120 și DS3 1.6 BlueHDi 120. Tot atunci, oficialii grupului francez ne-au anunțat că în scurt timp vor veni și cu rezultatele pentru alte 30 de modele.

Și iată că oficialii grupului PSA se țin de promisiune și ne oferă rezultatele obținute de vehiculele lor în teste de consum reale.

Rezultatele sunt obţinute în urma aplicării unei proceduri de testare stabilite în comun cu ONG-urile Transport & Environnement şi France Nature Environment, ONG-uri auditate de Bureau Veritas.

Măsurătorile au fost realizate pe drumuri publice deschise traficului în condiţii reale de conducere. Mașinile au avut de parcurs un traseu de 25 kilometri în mediul urban, 39 kilometri extraurban și 31 kilometri pe autostradă.

„Conform angajamentului de transparenţă luat în luna octombrie 2015, Grupul PSA publică astăzi rezultatele privind consumul în condiţii de utilizare reale pentru 30 dintre modelele mărcilor Peugeot, Citroën şi DS. Din dorinţa de a furniza cât mai multe informaţii clienţilor săi, Grupul va publica, până la sfârşitul anului, rezultatele referitoare la alte 20 de modele şi va pune la dispoziţia clienţilor săi un simulator care le va permite îmbunătăţirea consumului de carburant în funcţie de modul de utilizare şi, deci, ameliorarea nivelului de emisii CO2′, a declarat Gilles Le Borgne, director de cercetare şi dezvoltare PSA.

Iată lista modelelor testate de grupul PSA

[table id=563 /]

[table id=564 /]

[table id=565 /]

Adaugă un comentariu