Incredibil: Pasajul de la Piata Sudului a fost deschis. Circulația se desfășoară pe o singură bandă

Pasajul de la Piata Sudului a fost deschis, momentan circulația rutieră desfășurându-se pe o bandă pe sens. Inaugurarea’ vine la 2 zile de când Primăria Capitalei anunța că vrea să rezilieze contractul cu cei de la Astaldi, constructorul pasajului, și la doar câteva zile de când anunțase că lucrările sunt la numai 63%, același procent precum în toamna anului trecut.

Realizarea pasajului subteran de la Piata Sudului, cu o lungime de 356 de metri, presupune săparea unui tunel care să lege Calea Văcărești de strada Nițu Vasile, realizarea a patru pasaje pietonale, precum și realizarea unei legături pietonale subterane între stația de metrou Piața Sudului și peroanele stației de tramvai aflate pe șoseaua Olteniței.

Construcția pasajului a fost afectată de numeroase scandaluri, amânări, promisiuni neonorate și amenințări. Lucrările la pasajul auto de la Piata Sudului au demarat în luna mai 2014 și ar fi trebuit finalizate în decembrie 2015. Acest termen nu a fost respectat, însă, iar finalizarea pasajului a fost amânată prima dată până la mijlocul acestui an, apoi prelungit încă o dată pentru luna decembrie 2018. Amânările succesive au dus la pierderea finanțării europene, numai 18 milioane de euro din cele 127 de milioane putând fi decontate la Uniunea Europeană.

Acum două zile, surse „neoficiale’ dădeau ca sigură deschiderea pasajului în cursul zilei de sâmbătă, dar pe răspunderea constructorului. Asta deoarece legislația nu permite recepționarea parțială a lucrărilor.

„Mi s-a transmis, nu oficial, într-adevăr, că sâmbătă se va putea relua circulația pe un fir de mers dus și unul întors prin Pasajul din Piata Sudului, dar având în vedere că legislația nu permite în acest moment să se facă recepții parțiale, practic ar fi răspunderea constructorului pentru acest acces pe un fir dus și pe un fir întors. Dar nu ar fi rău. Ar fi foarte bine. Noi însă așteptăm finalizarea în integralitatea sa a acestui obiectiv’, declara atunci Gabriela Firea, primarul Capitalei.

via | zf.ro

Adaugă un comentariu