Made in Romania: Dacia Logan electric – Autonomie de 500 de kilometri

Trendul vehiculelor eco a început, ușor, ușor să vină și în țara noastră. Statul a gândit proiectul Rabla Plus, iar producătorii au și ei oferte destul de generoase pentru cei care vor să renunțe la mașinile cu motoare cu combustie internă. Din păcate, prețurile pentru aceste vehicule încă sunt destul de piperate.

Dar răspunsul vine din partea companiei Prime Motors Industry cu sediul în București. Românii au gândit o conversie electrică pentru Dacia Logan. Modelul este oferit cu trei seturi de baterii: 11 kWh (125 de kilometri), 22 kWh (250 de kilometri) și 45 kWh. Autonomia ultimei versiuni ajunge la 500 de kilometri. Da, 500 de kilometri. Prețul de achiziție pentru acestă variantă este de 26.000 fără TVA.

Dacă vrei versiunea de 11 kWh ar trebui să scoți din buzunar 15.000 de euro fără TVA, în timă ce varianta de 22 kWh costă 18.000 de euro fără TVA. Bateria Li-Ion vine cu o garanție de 5 ani și a fost testată pentru 9.000 de cicluri.

dacia loga electric

 

Masa totală a vehiculului a crescut cu 20 – 100 de kilograme în funcție de pachetul de baterii comandat. Conform calculelor făcute, prețul pentru 100 de kilometri parcurși cu acest Logan electric este de 6 lei.

Citește și: Test Dacia Logan Electric – Aparențe înșelătoare – 1,5 euro pentru 100 de kilometri

Secretul acestei mașini se află în bateriile extrem de performante pe care compania românească le utilizează. Conform oficialilor companiei, timpul de încărcare pentru versiunea de 11 kWh durează între 5 și 6 ore la o priză casnică și se reduce la 20 de minute în cazul în care se utilizează un fastcharger.

dacia loga electric

Loganul electric poate fi deja comandat și poate fi omologt la Registrul Auto Român. Iar această procedură nu va fi una complicată pentru că reprezentanții companiei spun că au păstrat toate elementele modelului românesc, mai puțin motorul termic, instalația de răcire și sistemul de evacuare.

Cei care vor să admire mașina și să stea de vorbă cu producătorii pot merge la Salonul Auto București și Accesorii 2016.