Mazda3 facelift – Poze și detalii oficiale

După mai bine de trei ani de la lansare, Mazda a pregătit un facelift pentru modelul Mazda3. La nivel exterior nu există modificări masive, însă din punct de vedere tehnic japonezii au pregătit ceva surprize interesante.

Spoilerul frontal revizuit, zona cromată care leagă cele două blocuri optice și o zonă posterioară ușor îmbunătățită sunt modificările aplicate în dreptul designului. De asemenea, blocurile optice sunt acum adaptive, ceea ce înseamnă că LED-urile își vor ajusta intensitatea în funcție de trafic.

Interiorul a primit un volan nou, o frână de mână electronică pe versiunea de top, iar sistemul Head-Up Display a trecut prin câteva modificări minore.

mazda3 facelift (14)

Din punct de vedere tehnic, Mazda3 primește o variantă îmbunătățită a sistemului Advanced Smart City Brake Support, acesta urmând să funcționeze într-un interval mai larg de viteze. De asemenea, amintim și de posibilitatea detectării pietonilor.

Pentru un plus de sportivitate, Mazda3 facelift beneficiază de sistemul G-Vectoring Control (GVC). Tehnologia este capabilă să ajusteze nivelul de cuplu în funcție de unghiul direcției, iar astfel dinamica se îmbunătățește considerabil.

Gama de motorizări aduce la start unitățile pe benzină SkyActiv-G de 1,5 litri (100 CP) și 2,0 litri (120 CP și 165 CP) și propulsoarele diesel SkyActiv-D de 1,5 litri (105 CP) și 2,2 litri (150 CP).

Adaugă un comentariu