MINI Augmented Vision: Realitatea autgmentată în viziunea britanicilor

MINI va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Shanghai un sistem capabil să perceapă realitatea augmentată. Botezat MINI Augmented Vision, tehnologia vine sub forma unei perechi de ochelari cu un look inspirat de Google Glass, dar și de cei purtați de aviatorii de la începutul secolului trecut.

Conform MINI, ochelarii sunt dezvoltați în parteneriat cu cei de la Qualcomm, iar pe lentilele acestora sunt proiectate diverse informații primite de la sistemul de infotainment al vehiculului. Astfel, șoferul nu va mai fi nevoit să își arunce privirea din când în când pe sistemele mașinii, el având totul chiar în fața ochilor.

mini-augmented-vision-018-1

În plus, ochelarii MINI Augmented Vision vin cu un mod botezat X-Ray. Acesta va permite șoferul să privrească prin montanții și prin portierele mașinii pentru un plus de siguranță al manevrelor. Pe scurt, ochelarii dezvoltați de MINI lucrează asemeni unui Head-Up Display, singura diferență fiind făcută de modul X-Ray și faptul că șoferul nu va mai fi nevoit să își abată privirea la drum pentru a lua cunoștință de diverse informări.

Adaugă un comentariu