Oficial: Ariel Nomad – Versiunea de off-road a lui Atom

Ariel Motor Company a publicat primele imagini oficiale si primele detalii cu privire la noul Nomad, produs care va fi expus in premiera internationala in luna ianuarie in cadrul Autosport International.

Descris de Simon Saunders, seful companiei, drept fratele lui Atom dedicat off-road-ului, Nomad integreaza o garda la sol mult mai inalta, suspensii speciale, un sistem de protectie nou in caz de rostogolire si un sasiu ranforsat. De asemenea, viitorul Ariel Nomad va fi disponibil cu divese tipuri de jante incaltate cu pneuri de off-road.

Pentru moment, oficialii nu au oferit detalii cu privire la motorizari, insa presa din Marea Britanie vorbeste despre un propulsor de 2,4 litri de provenienta Honda care va oferi aproximativ 200 CP. Resursele motorului vor fi puse in valoare cu o cutie manuala cu sase rapoarte si cu ajutorul unui diferential mecanic cu alunecare limitata.

Ariel Motor Company estimeaza o masa totala pentru noul Nomad de aproximativ 700 de kilograme si un pret de pornire de 38.000 de euro.

Sursa | AutocarWCF

Adaugă un comentariu