Oficial: Opel Karl – Mic, mic, dar voinic – Update motorizări

Update: Opel a anunțat că modelul Karl va putea fi comandat și în versiunea ecoFlex. Aceasta vine alături de motorul de 1,0 litri Ecotec, cu trei cilindri, care produce 75 CP. Unitatea va fi susținută de un sistem Start/Stop. În aceste condiții, Opel Karl în versiunea ecoFlex promite un consum mediu mixt de 4,1 l/100 km și emisii de CO2 de 94 de grame per kilometru.

În plus, începând cu această toamnă, noul Karl va fi disponibil alături de noua generație a sistemului de infotainment IntelliLink, dar și împreună cu sistemul Opel OnStar.

———–

3.12.2014

Opel a publicat primele imagini oficiale si primele informatii cu privire la viitorul Karl.

Modelul de clasa mini al producatorului din Russelsheim masoara 3,68 de metri in lungime si promite sa ofere spatiu pentru pana la cinci persoane. In plus, noul Opel Karl va putea fi echipat cu diverse tehnologii de siguranta, confort si infotainment.

 

Design Opel Karl

La nivel estetic, noul Opel Karl preia partea frontala regasita pe noile modele ale producatorului german. Filozofia de design a marcii este regasita si in elementele laterale ale modelului, iar blocurile optice si stopurile completeaza look-ul tineresc cu care Karl vrea sa impresioneze publicul.

Tot pentru exterior, Opel a pregatit 10 culori diferite pentru caroserie si diverse modele de jante cu dimensiuni cuprinse intre 14 si 16 inch.

„Scurt, agil si plin de personalitate – numele Karl ii reflecta punctele forte. Noul model de baza al Opel este un autovehicul adult care va placea atat inimii, cat si mintii. Karl ofera virtutile tipice ale Opel, incepand cu motorul silentios de inalta tehnologie cu trei cilindri si capacitate de un litru si terminand cu premiatul sistem de infotainment IntelliLink. Opel Karl este autovehiculul ideal pentru clientii atenti la pret care doresc sa combine utilizarea zilnica si confortul si tehnologiile moderne”, a explicat Directorul Executiv al Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann.

opel karl (9)

Interior Opel Karl

La interior, noul Opel Karl promite sa ofere un habitaclu orientat catre sofer care sa inspire spatiu atat conducatorului, cat si pasagerului din dreapta. Asa cum era de asteptat, sistemul de infotainment IntelliLink isi face aparitia si pe Karl, astfel incat posesorii de telefoane inteligente cu sisteme de operare iOS sau Android vor avea o viata mult mai usoara. In plus, Opel pregateste scaune fata incalzite, impreuna cu un volan din piele, de asemenea, incalzit.

opel karl (15)

 

Tehnologii si motorizari Opel Karl

In dreptul capitolului motorizari, Opel a anuntat ca va integra pe noul Karl unitatea de 1,0 litri Ecotec de 75 CP. Agregatul pe benzina cu trei cilindri va fi cuplat la o transmisie manuala cu cinci rapoarte. Conform oficialilor Opel, sasiul si directia lui Karl au fost dezvoltate pentru a oferi un nivel inalt de siguranta si confort.

In dreptul capitolului tehnologii, Karl va sosi inca din standard alaturi de ESP cu controlul tractiunii, ABS si Asistent la pornirea in rampa. De asemenea, Opel Karl va putea fi echipat cu sistemul de avertizare cu privire la parasirea benzii de rulare si asistentul la parcare.

Noul Opel Karl va completa gama Opel incepand cu vara lui 2015 si va avea un pret de pornire mai mic de 10.000 de euro.

Adaugă un comentariu