Opel Astra Sports Tourer – mai ușor cu până la 200 kg

Cu câteva zile înaintea deschiderii Salonului Auto de la Frankfurt, Opel a prezentat versiunea Sports Tourer a noului Astra. Opel Astra Sports Tourer are la bază o platformă complet nouă, cu o greutate mai mică cu până la 200 kg faţă de modelul anterior.

 

Ultima generaţie a modelului Sports Tourer are aceleaşi dimensiuni ca cea anterioară, cu o lungime de 4.702 mm, o lăţime de 1.871 mm (cu oglinzile exterioare pliate) şi o înălţime de 1.499 mm, oferind totuşi un spaţiu mult mai amplu pentru pasageri şi bagaje. Şoferul beneficiază de un spaţiu pentru cap mai mare cu 26 mm, iar pasagerii din spate se pot bucura de un spaţiu pentru picioare mai mare cu 28 mm – două îmbunătăţiri convingătoare din punct de vedere al percepţiei spaţiului şi al confortului în timpul călătoriei. În plus, noul Astra Sports Tourer are un volum de încărcare de 1.630 l.

„Noul Astra Sports Tourer şi noul Astra hatchback sunt două părţi ale aceluiaşi întreg. Ambele reprezintă un progres pentru Opel şi pentru clasa compactă. Alături de o conectivitate ultramodernă şi un design revoluţionar, versiunea station wagon se caracterizează printr-o eficienţă ridicată’, a afirmat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group. „Opel Sports Tourer este combinaţia perfectă între caracterul practic şi dinamism: mai mult spaţiu, greutate redusă şi, în plus, echipamente şi funcţii inovatoare şi inteligente, precum hayonul cu acţionare electrică care se închide şi se deschide automat printr-o uşoară mişcare de lovire cu piciorul. Aşa ar trebui să arate un autovehicul station wagon modern din clasa compactă.’

Opel-Astra-Sports-Tourer-297394

Opel Astra Sports Tourer – interior mai spațios

Opel oferă o noutate extrem de practică pentru noul Astra Sports Tourer, utilă pentru călătoriile zilnice: pentru prima dată, hayonul poate fi deschis fără niciun fel de atingere sau fără a utiliza o telecomandă. În combinaţie cu funcţia de deschidere fără cheie, o simplă mişcare sub bara de protecţie spate este suficientă pentru a deschide hayonul. O altă mişcare sub bara de protecţie va determina închiderea acestuia. Sistemul inteligent poate detecta orice obstacol şi opreşte mecanismul într-o situaţie de urgenţă. Mai mult, hayonul poate fi deschis şi printr-un buton de pe partea şoferului sau utilizând cheia cu telecomandă.

Pentru a mări volumul de încărcare, noul Astra Sports Tourer este echipat cu scaune spate rabatabile în raport 40/20/40, pentru configuraţii mai flexibile ale spaţiului de încărcare. În plus, autovehiculul este prevăzut cu sistemul FlexOrganizer ce include şine laterale, plase de separare a încărcăturii şi diferite posibilităţi de fixare, precum şi cu o opţiune de depozitare sigură şi organizată a bagajelor transportate.

Opel Astra Sports Tourer – gamă de motorizări

Portofoliul de motoare cu puteri între 70 kW/95 cp şi 147 kW/200 cp completează avantajele deja menţionate. Modelul Sports Tourer va fi propulsat exclusiv de motoare de ultimă generaţie. Toate motoarele diesel şi pe benzină cu o cilindree cuprinsă între 1,0 şi 1,6 l combină eficienţa ridicată cu reacţiile rapide şi funcţionarea uniformă.

Opel-Astra-Sports-Tourer-297403

Opel Astra Sports Tourer – faruri cu matrice LED

Pe lângă motorul ultramodern, revoluţionar, noul Astra Sports Tourer stabileşte noi standarde în materie de siguranţă, infotainment şi confort. Iluminarea inteligentă cu matrice cu LED-uri IntelliLux LED® din dotarea noului Astra este o altă noutate absolută în segmentul de autovehicule compacte. Aceasta permite conducerea permanentă cu fază lungă cu funcţie anti-orbire în regim extra-urban şi dezactivează automat şi continuu LED-urile individuale la detectarea unor autovehicule care se deplasează din sens opus sau în faţa autovehiculului propriu. Zona din jurul sursei de lumină este pur şi simplu mascată, restul drumului rămânând puternic iluminat. Astfel, sistemul revoluţionar sporeşte siguranţa activă a tuturor participanţilor la trafic, precum şi confortul şoferului la deplasarea pe timp de noapte la bordul modelului Astra Sports Tourer.

 

Adaugă un comentariu