Opel Zafira intră pe linia de producție

La începutul lunii iunie, Opel a prezentat faceliftul lui Zafira. Modeul a intrat deja pe linia de asamblare a uzinei din Rüsselsheim. Primul exemplar care a pășit pe poarta fabricii este vopsit în roșu și integrează pachetul sport disponibil pe lista de opționale.

La exterior, monovolumul german a adoptat un limbaj stilistic foarte apropiat de cel al noii Astra. Farurile pot fi echipate opțional cu aceeași tehnologie LED adaptiv precum la surata sa compactă, iar dispersorul acestora are o lamelă care se îmbină cu bagheta cromată din calandru. Diferențele nu sunt la fel de mari din lateral, unde se fac remarcate elementele de la baza portierelor menite să „prindă lumina’. Schimbările din spate sunt mai subtile, blocurile optice având un dispersor redesenat, care le conferă un aspect mai fresh.

Mult mai importante sunt schimbările de la interior, pentru că habitaclul Zafirei avea nevoie de o schimbare majoră pentru a ține pasul cu vremurile. Și a primit-o! Adio aglomerație de butoane, adio sistem multimedia ambiguu, bun venit tehnologie! Instrumentarul de bord este nou, iar ecranul sistemului de infotainment de pe consola centrală nu mai este ascuns sub o vizieră care obstrucționa vizibilitatea șoferului la drum, ci este plasat mai jos, în locul în care se aflau butoanele. Sunt disponibile două sisteme IntelliLink, cel mai evoluat dintre acestea oferind conectivitate Apple CarPlay și Android Auto. Sistemul OnStar a fost adăugat și el, urmând să fie disponibil și în țara noastră odată cu introducerea serviciului la nivel național.

Bineînțeles, nu lipsesc sistemele de asistență, Zafira primind avertizare la părăsirea benzii de circulație, monitorizare a unghiului mort, recunoașterea indicatoarelor rutiere, frânare autonomă în cazul unui impact iminent și cruise control adaptiv.

Adaugă un comentariu