Pasajul de la Piața Sudului nu va fi gata la timp. Din păcate, pierdem și finanațarea europeană

Încă o veste proastă din domeniul infrastructurii. Pasajul din zona Piața Sudului nu va fi gata la finalul lunii iunie, așa cum era prevăzut în actul adițional. În prezent, gradul de finalizare al lucrărilor este de 63%, iar cele mai roz previziuni spun că pasajul va fi deschis la finalul lunii martie 2017.

Întârzierea lucrărilor a fost cauzată de avizele greșite emise de furnizorii de utilități. Aceștia nu au știut exact pe unde trec propriile rețele subterane, iar asta a dus la întârzierea proiectului.

Și dacă până acum nu v-ați întristat, mai avem o veste. Municipalitatea va trebui să returneze sumele alocate deja de Comisia Europeană. Acestea vor fi imputate firmei care s-a ocupat de proiect.

“Consiliul General al Capitalei a aprobat deja alocarea din bugetul local a sumei de 100 de milioane de lei pentru finalizarea pasajului. Referitor la recuperarea acestor sume, care în mod normal ar fi trebuit rambursate de la Comisia Europeană, sunt două chestiuni în discuție. Pe de o parte sunt sumele care s-au plătit sau se plătesc după 31 decembrie 2015, când s-a încheiat extinderea de doi ani a exercițiului financiar al Uniunii Europene 2007-20013. În acest caz e evident că nu putem vorbi de rambursări pentru că suntem în afara cadrului financiar. Pe de altă parte sunt sumele care au fost deja rambursate de Comisia Europeană. Aici se discută dacă va trebui să dăm înapoi acești bani având în vedere că proiectul nu va fi finalizat până la 30 iunie, așa cum era prevăzut în actul adițional la contractul de finanțare. Dacă va trebui să dăm înapoi acești bani, atunci în mod cert îi vom împuta antreprenorului toate sumele returnate de municipalitate, pentru că obiectivul nu s-a finalizat la timp”, a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Pasajul de la Piața Sudului, văzut din dronă

Via | HotNews

Adaugă un comentariu