Primele imagini teaser cu viitoarea Skoda Kodiaq

În cadrul Salonului Auto de la Geneva, Skoda a prezentat conceptul VisionS, un prototip dezvoltat pentru a anticipa viitorul SUV Kodiaq. Modelul va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Paris, dar pentru a pune fanii pe jar, Skoda a decis să iasă la rampă cu două imagini teaser.

În fotografiile oferite de cehi vedem un model foarte agresiv care se înscrie perfect în tiparele lui VisionS. Totuși, din experiența acumulată, lucrurile se vor tempera, iar versiunea de serie o să fie ceva mai cuminte. Dar până la debutul din Octombrie, aceasta este singura modalitate prin care ne putem face o ideea în ceea ce privește look-ul lui Kodiaq.

Cât despre conceptul VisionS, acesta măsoară 4,7 metri lungime, 1,91 metri lățime și 1,68 metri înălțime. Ampatamentul de 2,79 metri promite spațiu suficient pentru cei șase pasageri care pot fi găzduiți de interiorul conceptului. VisionS Concept are la bază platforma modlulară MQB a grupului Volkswagen și oferă un sistem de propulsie hibrid.

Cehii au îmbinat propulsorul de 1,4 litri TSI capabil să ofere 156 CP și 250 Nm cu un motor electric de 40 kW și 220 Nm. Dar lucrurile nu se opresc aici pentru că Skoda a pregătit un al doilea motor electric amplasat pe puntea spate care promite 85 kW și 270 Nm. În total, sistemul de propulsie hibrid produce 225 CP și promite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 7,4 secunde. Viteza maximă este limitată la 200 km/h, iar consumul anunțat pe prima sută de kilometri este de 1,9 l.

Adaugă un comentariu