România negociază cu BMW pentru un viitor parteneriat

La jumătatea lunii iulie, Costin Borc, Ministrul Economiei, a declarat că România este în discuții cu un mare producător auto în vederea dezvoltării unui parteneriat pe teritoriul țării. La acea vreme mulți au speculat și au spus că ministrul face referire la Tesla Motors.

Ei bine, acele voci s-au înșelat. Dacian Cioloș a mers în Germania unde a discutat cu oficialii BMW în vederea unui viitor parteneriat.

“Am discutat şi despre perspectiva ca BMW, în anii următori, să fie mai prezentă în România. Am prezentat oportunităţile legate de sectorul de cercetare-dezvoltare şi de domeniul IT, unde România oferă deja anumite facilităţi. BMW lucrează mult cu cercetare-dezvoltare şi cu domeniul IT în dezvoltarea modelelor care poluează mai puţin, a modelelor electrice. Am convenit ca în următoarele săptămâni să organizăm în România vizita unui grup de specialişti în IT de la sediul companiei BMW pentru a întâlni diferite companii româneşti în acest domeniu, să vedem oportunităţile în viitor”, a declarat Dacian Cioloş.

“Am discutat mai ales de modelele de autoturisme electrice şi în contextul în care în România în domeniul IT, în domeniul cercetării dezvoltării lucrurile evoluează bine, ar putea să existe anumite apropieri. Dar nu aş vrea să anticipez discuţiile”, a completat Dacian Cioloș.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu