Românii iubesc mașinile rulate – 1 din 3 ar investi peste 10.000 de euro într-un vehicul second-hand

Românii nu se dezmint când vine vorba de mașini. Conform unui sondaj, românii preferă mașinile rulate atunci când își propun să investească într-un autoturism. Sonadajul a fost realizat de platforma Autovit.ro pe un eșantion format din peste 500 de respondenți.

52% dintre participanții la sonaj au cumpărat deja o mașină second-hand în ultimii cinci ani, procent care coincide cu cel al persoanelor care ar investi într-un vehicul rulat în următorii trei ani.

Citește și: Istoricul maşinilor second-hand, poate fi verificat online

Observăm în continuare afinitatea românilor pentru mașinile la mâna a doua reînmatriculate sau din import. Chiar dacă piața auto a cunoscut un declin după criza economică, 2016 se anunță un an promițător cu cele mai multe tranzacții din 2009 încoace. Românii vor reîncepe să investească în mașini, chiar dacă de cele mai multe ori aceștia vor alege autoturisme la mâna a doua.’ spune Cristian Cojocaru, manager de vânzări în cadrul Autovit.ro.

36% dintre românii care au participat la studiu au spus că au un buget cuprins între 5.000 și 10.000 de euro pentru o mașină rulată. Alți 34% spun că ar plăti peste 10.000 de euro pentru un vehicul second-hand. Dintre participanți, doar 4% spun că ar investi într-o mașină mai ieftină de 2.000 de euro.

Citește și: Început bun pentru toate segmentele auto din țară. Vezi ce mașini noi și rulate au cumpărat românii în primele trei luni

Care sunt criteriile după care își ale românii mașinile rulate

Cele mai importante elemente analizate de români atunci când își aleg mașinile second-hand sunt anul de fabricație, numărul de kilometri și puterea motorului. Numărul de locuri, țara de proveniență sau capacitatea portbagajului sunt elemente care nu primează în alegerea românilor.

Sursa | Autovit.ro

Adaugă un comentariu