Soluțiile propuse de Primăria București pentru degajarea aglomerației

Traficul din București reprezintă o problemă majoră pentru primărie. Conform unor declarații, autoritățile au un plan pentru degajarea aglomerației.

“Avem mai multe măsuri care merg împreună pentru degajarea aglomeraţiei din Capitală: construirea de parcări la intrarea în Bucureşti, un sistem de semaforizare inteligentă pentru toate intersecţiile din Capitală, aproape 500 şi nu aproape 100 cât este acum proiectul pilot, total nesatisfăcător. Managementul inteligent al traficului va fi luat de la zero, pentru că ce se întâmplă acum nu este un management inteligent al traficului, şi nu putem să vorbim despre principii de smart city câtă vreme nu sunt introduse în această reţea smart toate intersecţiile din Capitală, şi aplicarea sistemului de benzi unice”, a declarat primarul Capitalei.

După cum știți, în luna iunie o să demareze proiectul care vizează benzi unice pentru mijloacele de transport în comun.

“Sunt absolut convinsă că după implementarea sistemului de bandă unică în întreaga Capitală, nu doar acest proiect pilot care va demara la mijlocul lunii iunie, din ce în ce mai mulţi bucureşteni vor renunţa măcar câteva zile pe săptămână la autoturismul personal şi vor urca în autobuzele RATB pentru a folosi banda unică implementată în Capitală, aşa cum se întâmplă în marile oraşe europene”, a completat edilul.

Via | Economica

Adaugă un comentariu