Viitorul Audi A8 va integra sistemul Virtual Dashboard

Anul trecut, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Audi a expus conceptul e-tron quattro. Acesta nu doar că anunța viitorul Q6, dar prefigura și o serie de tehnologii care vor debuta pe alte modele din gamă.

Cel mai impresionat sistem expus atunci a fost Virtual Dashboard, o evoluție a actualului Virtual Cockpit. Surse apropiate companiei spun că Audi va instala sistemul Virtual Dashboard pe modelele sale de dimensiuni mari, iar primul care ar putea să primească această tehnologie va fi noua generație A8.

audi-etron-quattro-concept-showroom-2

După cum deja știți, Virtual Dashboard înlocuiește butoanele clasice și folosește funcții multimedia. Tehnologia include trei ecrane tactile, iar cel mai generos are o dimensiune de 14,1 inchi și o suprafață ușor curbată.

Spre deosebire de ecranul OLED prezentat la Frankfurt, versiunea de serie va miza pe LED-uri. “Tehnologia OLED încă nu vine. Rezistența la temperatură și ciclul de viată încă nu se ridică la standardele Audi. Mai avem nevoie de câțiva ani”, a declarat Andreas Lamprecht, expert Audi în sisteme electronice.

Via | Carscoops

Adaugă un comentariu