Volkswagen confirmă un brand low-cost. Nemții merg pe modelul Dacia

Au trecut câțiva ani buni de când oficialii grupului Volkswagen au anunțat că au în plan lansarea unui brand low-cost. Apele s-au liniștit, iar nimeni nu a mai auzit nimic despre acest proiect.

Dar se pare că în 2017, germanii au planuri mari. Începem anul prin a vă confirma faptul că în 2019 vom vedea primul model produs de acest brand low-cost. În primă fază, produsele vor fi disponibile în China, urmând ca mai apoi, piețele emergente să beneficieze de modelele low-cost.

Primul vehicul lansat sub acest brand va fi un sedan de mici dimensiuni. La scurt timp vom vedea și un SUV de dimensiuni medii.

“Modelul de buget este încă în dezvoltare. În urma cercetărilor a fost ușor să vedem că în China este nevoie de un sedan de buget, dar și de un SUV. Trebuie să nu uităm că segmentul de buget o să fie unul puternic și nu doar în China”, a declarat Frank Welsch, directorul departamentului de dezvoltare din cadrul Volkswagen.

Oficialii grupului german au mai anunțat că vor utiliza platforma PQ, dar vor implementa și o serie de componente de pe actuala arhitectură MQB. Prețul pentru noile modele a fost stabilit la maximum 9.500 de euro.

Via | AutoExpress