Volkswagen sărbătorește 70 de ani de la producerea primului Beetle

Nemții de la Volkswagen sărbătoresc în această săptămână 70 de ani de când primul model Beetle a ieșit pe lina de asamblare de la uzina din Wolsburg.

Povestea lui Volkswagen Beetle începe încă din 1935 când Ferdinand Porsche, la dorința lui Hitler, a dat naștere primelor prototipuri.

Producţia în masă a Beetle-ului era programată să înceapă în septembrie 1939, dar debutul celui de-al doilea Război Mondial a amânat planurile nemților. La finele războiului,  fabrica Kdf a căzut sub stăpânirea Marii Britanii. Maiorul Ivan Hirst a fost cel care a sugerat folosirea fabricii pentru a creea mijloace de transport pentru forţele aliate.

Acesta a primit o comandă de 20.000 de automobile Volkswagen Tip 1s. Primul model a ieșit pe poarta fabricii din Wolsburg la câteva zile după Crăciun.

Din pricina lipsei de materiale și a războiului ce tocmai de încheiase, Volkswagen a scos pe piață doar 55 de autovehicule până la finele anului 1945. Ulterior, producția a fost limitată la 1000 de unități pe lună, în următorii doi ani.

Săptămâna aceasta, Volkswagen sărbătorește 70 de ani de la producerea primului Beetle, una ditre cele mai cunoscute mașini din lume.

Via | WCF

Adaugă un comentariu