Volkswagen T-Prime Concept GTE – Touareg în fază incipientă

Volkswagen a expus noul T-Prime Concept GTE în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Prototipul prefigurează o viitoare direcție de design pentru noua generație Touareg și propune un sistem de propulsie hibridă.

Volkswagen T-Prime Concept GTE are la bază platfoma MLB și integrează o serie de elemente de caroserie ceva mai agresive. Totodată, prototipul măsoară 5,07 metri lungime și 2 metri lățime, fiind ceva mai generos comparativ cu actualul Touareg.

Interiorul a fost burdușit cu tehnologie de ultimă oră. Avem un sistem multimedia care interacționează cu pasagerii prin intermediul unui ecarn tactil și curbat cu o diagonală de 15 inchi, dar și un instrumetnar de bord complet digital. De asemenea, butoanele de pe volan au fost înlocuite cu controale sensibile la atingere.

volkswagen T-Prime Concept GTE beijing (8)

Și pentru că avem în față un concept, Volkswagen nu s-a oprit aici. Între scaunele din spate, nemții au integrat un alt ecran tactil de 9,6 inchi prin intermediul căruia pasagerii pot regla scaunele sau pot seta climatizarea.

Volkswagen T-Prime Concept GTE – Motorizare

Sub capota lui Volkswagen T-Prime Concept GTE se află un motor turbo de 2,0 litri și un motor electric. În total, sistemul hibrid oferă 375 CP, resurse care sunt manageriate de o cutie de viteze automată. Din toată această ecuație nu putea lipsi sistemul de tracțiune integrală 4Motion.

Acestea fiind zise, conceptul germanilor accelerează de la 0 la 100 km/h în 6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 223 km/h. Autonomia în modul 100% electric este de circa 50 de kilometri.

Adaugă un comentariu