Adevăr sau mit? Primele mașini din Ohio s-au lovit între ele?

Pe internet circulă un mit conform căruia unul dintre primele accidente de circulație a avut loc în Statul american Ohio. Nimic ieșit din comun dacă în coliziune n-ar fi intrat singurele mașini existente.

Ohio era alături de New York și Illinois la sfârșitul anilor 1800 unul dintre cele mai populate state din SUA. Conform statisticilor, în anul 1900 statul Ohio ajunsese la o populație de 4.157.545 de locuitori.

Întrucât era puternic industrializat, în Ohio, la finele anilor 1800, au început să apară și primele mașini. Conform presei de peste Ocean, în 1895 existau două automobile în Ohio. Se pare că acestea au ajuns la fiare vechi după ce s-au ciocnit între ele, rezultând cel mai bizar accident de circulație din toate timpurile.

Care a fost, de fapt, primul accident rutier cu victime din istorie?

Prima apariție a bizarului accident a apărut într-un ziar din Kansas City în 1956, iar locația aleasă a fost, evident, Kansas City. Povestea a fost reluată în 1967 într-o revistă ce aparținea unei companii de petrol. Statul în care s-ar fi petrecut accidentul era Ohio. Ulterior au apărut tot mai multe variante, dar majoritatea tinde să creadă că Ohio era de fapt locația unde a avut loc accidentul.

Conform specialiștilor, faptul că în 1895 existau doar două mașini în Ohio poate fi cât se poate de adevărat. În plus, există varianta ca cele două automobile să fi intrat în coliziune, mai ales că unul dintre șoferi a fost probabil surprins să mai vadă o altă mașină pe drumurile publice. Deși nu există dovezi clare, sunt șanse mari ca știrea să fie adevărată.

Adaugă un comentariu

Articole similare