Cum isi pot proteja/reface medicii reputatia pe internet!

Gestionarea reputatiei online pentru medici este din ce in ce mai importanta, deoarece exista o multime de plangeri si dezinformari care apar constant pe Internet. Nu este nevoie sa spunem ca reputatia unui medic este cruciala pentru a avea mai multi pacienti si pentru ca acestia sa aiba incredere in respectivul medic. Problema este ca un singur comentariu negativ in mediul online este de ajuns pentru a distruge intreaga reputatie a unui medic.

Atunci cand pacientii noi descopera pe internet un comentariu negativ despre un doctor, ei vor anula imediat programarea la cabinetul respectivului medic si vor cauta un alt doctor.

De aceea, in zilele noastre cand Internetul ocupa un rol atat de important, medicii ar trebui sa supravegheze permanent reputatia lor online si sa reactioneze imediat daca descopera un comentariu negativ cu privire la practica sau metoda lor de tratament. Aceasta este, desigur, o sarcina care le va consuma mult timp si, de aceea, un doctor nu-si poate permite sa se ocupe personal de reputatia sa online.

Una dintre solutiile posibile este sa angajeze o agentie specializata in servicii ORM (Online Reputation Management), asa cum este Digital Metrics, agentie SEO. pentru ca niste persoane care au experienta si expertiza in protejarea reputatiei online a medicilor sa se ocupe de imaginea respectivului doctor.

De asemenea, o agentie ORM poate fi o solutie buna si pentru medicii interesati sa-si sporeasca vizibilitatea online si sa-si extinda practica, sa atraga mai multi pacienti la clinicile lor / cabinetele lor.

Profesionistii ORM vor raspunde imediat la toate plangerile online, vor evidentia toate comentariile favorabile despre tratamentul medical si vor diminua vizibilitatea tuturor comentariilor negative. Majoritatea agentiilor ORM care se ocupa de reputatia medicilor se vor stradui, de asemenea, sa elaboreze strategii pentru ca mai multi pacienti sa vina in cabinetul unui medic.

Multi medici competenti sunt, astazi, victime ale recenziilor incorecte postate de persoane care au anumite interese ascunse. Deseori acest lucru se intampla pentru ca un medic refuza sa prescrie anumite medicamente sau pentru ca alti medici incearca sa ii strice reputatia. Alteori, daca un doctor percepe tarife ceva mai mari va naste invidia altora. Doctorul respectiv va fi descris ca o persoana avida dupa bani. Acest tip de comentarii negative pot distruge iremediabil imaginea unui doctor, cu exceptia cazului in care cineva se va ocupa de managementul reputatiei sale.

Sa nu uitam ca un medic are nevoie de aproximativ 20 de ani de studii pentru a obtine calificarea necesara, iar toata aceasta munca poate fi distrusa intr-o singura zi printr-un articol sau comentariu rauvoitor, nefondat.

 

    Alexandra says:

    Interesant articolul, multumesc pentru sfaturi!

Adaugă un comentariu