Un coupe rapid în căutarea vremii perfecte în Scoţia

Furtuni de zăpadă neaşteptate, vreme imprevizibilă, vânt puternic – condiţii dificile pentru filmarea peisajelor scoţiene frumoase. Cuplul creativ Stanislav Cociorva şi Ecaterina Cernei, cunoscut sub numele de “Traveller’s tales” sau pur şi simplu Stanly & Katya, a abordat aceste provocări cu un coupé rapid, BMW 440i, care i-a purtat zilnic spre zonele cu vreme bună şi însorită.

“Când vine vorba de călătorie, vremea joacă întotdeauna un rol important. Dar a fost pentru prima oară în care ni s-a reamintit mereu de avertismentele Galben şi Portocaliu. Prognoza anunţa vremea de iarnă, zăpada grea şi vânturile puternice şi chiar aşa putea fi descrisă şi călătoria noatră! De îndată ce am intrat în Scoţia, a început să ningă. Ne-am amintit ce ne-au spus toţi prietenii noştri – <> – şi am avut şansa de a ne revizui planurile în timp ce stăteam într-un ambuteiaj de 25 de kilometri pe autostradă. După şase ore de staţionare, am constatat că acest coupé BMW sportiv dispune de un interior confortabil, care te îmbie la picoteală, care a reuşit să ţină de cald.’

Pentru a ajunge la toate reperele planificate, trebuia să pornim mai devreme şi să verificăm aplicaţiile meteo speciale pentru prognoza vântului, a temperaturii şi a precipitaţiilor. Apoi am condus spre acele locaţii sperând la vreme mai bună. Cu 250-300 de mile (400-500 km) parcurse în fiecare zi, deseori s-a întâmplat ca dimineaţa noastră să înceapă cu decoruri înzăpezite de iarnă, iar la prânz să avem peisaje însorite de primăvară. Toate acestea s-au adăugat la peisajele magice pe care le-am întâlnit. Cu ajutorul BMW am reuşit să depăşim condiţiile meteorologice şi să vizităm mai multe locaţii minunate, să vedem animalele sălbatice de foarte aproape, să conducem pe şosele pitoreşti şi să întâlnim mulţi oameni deosebiţi în Scoţia “, explică Stanly.

Echipajul de două persoane s-a bazat pe un set de instrumente eficiente, cu o dronă care a oferit libertatea de a explora şi de a obţine o abordare nouă în unele locaţii uimitoare. Stanly explică: “Pentru a film a toate scenele din călătorie, am ales un set de instrumente care să fie uşor de manevrat şi să nu compromită calitatea. Pentru imaginile video, am folosit camere Sony mirrorless, combinate cu lentile Zeiss; pentru fotografii am ales un aparat de format mediu Hasselblad X1D şi, bineînţeles, DJI Phantom 4 Pro, drona noastră a supravieţuit multor aventuri, a experimentat gerul din munţii României, căldură Greciei, umezeala din Norvegia, iar acum vânturile puternice din Scoţia.”

Rezultatul este un scurtmetraj de călătorie – “The Scotland Colors”. Este o selecţie frumoasă de peisaje definitorii pentru Scoţia. Filmul include peisaje care au avut prezenţe spectaculoase în film celebree, Viaductul Glenfinnan din Harry Potter sau drumul Glen Etive prezent într-una din părţile francizei James Bond, “Skyfall”. Numeroasele castele au evocat povestiri despre trecutul îndepărtat, în timp ce natura a oferit mereu întâlniri neaşteptate. Vânturile foarte puternice şi vizibilitatea redusă au făcut ca trecătoarea Applecross să fie cel mai spectaculos şi cel mai periculos drum din călătorie. Au existat şi locaţii care au fost descoperite graţie sfaturilor localnicilor, cum ar fi plaja de pe coasta de est, cu sute de foci.

Despre BMW 440i Coupé.

Stanly despre automobil: “Ne-am dorit o maşină capabilă să ne ducă rapid şi în siguranţă pentru că, în căutarea vremii bune, am călătorit prin toată ţara, aproape în fiecare zi. Chiar şi în momentele în care combinaţia ploaie-zăpadă-vânt nu ne-a lăsat să ieşim din maşină fără a fi udaţi, pur şi simplu ne-am bucurat condus. Având în vedere că am petrecut cea mai mare parte a timpului în coupe, vă pot spune că BMW 440i are un echilibru perfect de sportivitate şi confort pentru plăcerea condusului cotidian. Iar pe drumurile virajate din Scoţia vă puteţi bucura de calităţile dinamice – totul în limita de viteză!”

Noul BMW Seria 4 a fost lansat într-o formă restilizată în 2017. Restilizată, partea frontală exprimă clar personalitatea dinamică a gamei de modele. Caracteristica definitorie a părţii frontale a noului BMW Seria 4 este o admisie centrală de aer neîntreruptă, cu o deschidere care creşte în mărime spre marginile exterioare, adăugând o prezenţă mai impunătoare şi subliniind lăţimea modelului. Elementele de stil împrumutate de la spectaculosul BMW Seria 4 Coupé Concept din 2012 sunt vizibile în designul noului BMW Seria 4, noile modele incluzând elemente cum ar fi farurile LED şi stopurile definite de linii mai clare şi mai dinamice. Dar nu doar designul a fost rafinat, ci şi şasiul a fost actualizat. Acum, toate cele trei modele au un centru de greutate coborât datorită ecartamentului mai lat, suspensiei revizuite şi capacităţii îmbunătăţite de control al tracţiunii.

Echipat cu motor de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, BMW 440i Coupé furnizează 326 CP (240 kW) pentru o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 5,0 secunde pentru automobilul echipat cu transmisie automată şi chiar 4,9 secunde pentru versiunea la care se adaugă tracţiunea integrală BMW xDrive. Aceasta este cea mai rapidă variantă pe benzină pentru BMW Seria 4 Coupé, cu excepţia BMW M4.

taguri
Adaugă un comentariu