Revista AUTO BILD nr. 11 din 26 mai 2016

Ofensivă italiană fără precedent: Alfa Romeo a luat BMW în vizor și se pregătește să lanseze trei modele care vor lovi direct în gama constructorului bavarez! Viitoarea Giulietta va trece la tracțiune spate în timp ce Seria 1 se pregătește să renunța la ea, succesoarea seducătoarei Brerra va contura un rival puternic pentru viitorul Z4, iar BMW X3 va avea o viață mai grea după ce Alfa va lansa primul său SUV.

Pe de altă parte BMW stabilește un nou record de putere pentru motoarele diesel cu șase cilindri, lansând noul 750d xDrive cu un propulsor quad-turbo-diesel. Da, ați citit bine: PATRU turbine și 400 CP.

Dar de supraalimentarea cu compresor electric ați auzit? Ei bine, am simțit pe pielea noastră care sunt avantajele pe care le aduce această soluție în primul test cu noul Audi SQ7 TDI. Cu 900 Nm disponibili de la numai 1.000 rpm, mărețul SUV devine sportiv profesionist!

Între timp, în Franța, Alpine se pregătește de producție. Nu mai există niciun dubiu, mașina pe care am văzut-o în februarie este cât se poate de funcțională, iar acum avem și primele impresii dinamice, după ce am luat parte la un taxi-drive cu un pilot francez. Și avem vești bune!

După ce s-a ținut multă vreme departe de competiția timpilor de pe Nurburing, Volkswagen a lansat GTI Clubsport S, care a devenit imediat cel mai rapid model cu tracțiune față de pe celebrul circuit german. Iar dacă vă doriți unul, ați face bine să vă grăbiți, pentru că va fi produs într-o serie limitată de numai 400 de exemplare.

Gata, destul cu exclusivitatea lui James Bond. De această dată, noi am fost primii care am condus noul Aston Martin DB11, pe care Daniel Craig îl va conduce în viitorul film al seriei. Cum este primul V12 turbo din istoria mărcii și cât a mai rămas din caracterul legendar al GT-ului britanic, puteți citi în primul test cu noul model Aston.

În seria de teste locale am publicat în această lună impresii despre Mazda3 Takumi, Honda HR-V 1.6 i-DTEC și BMW 640d xDrive Cabriolet.

Avem și un reportaj de la întâlnirea Dacia Clasic de la Brașov, unde în acest an au fost prezent 50 de vehicule istorice, transformând Piața Sfatului din Brașov într-un muzeu ad-hoc.

Comparativele din acest număr:

  1.  1. Kia cee`d SW vs Opel Astra Sports Tourer vs Peugeot 308 SW
  2.  2. Renault Talisman vs Kia Optima

Rubrica practic acoperă subiectul acvaplanării, iar la Second-Hand am analizat Volkswagen T5, care pornește de la 10.000 de euro.

Și pentru că reportajul despre Dacia Clasic ne-a stârnit pofta de a conduce o Dacie, în Fascinație puteți citi un articol plin de nostalgie și emoție despre Dacia 1410 Sport, testată pe Autodromul Titi Aur.

 

 

Adaugă un comentariu